Selaković sa zvaničnikom Uzbekistana o odnosima i saradnji 1Foto: FoNet/Božana Pavlica

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković razgovarao je danas sa prvim zamenikom ministra spoljnih poslova Uzbekistana Farhodom Arzijevim o odnosima i saradnji dve zemlje.

Na sastanku sa Arzijevim, koji u Beogradu boravi povodom 60. godišnjice Pokreta nesvrstanih, Selaković je rekao da su odnosi dve zemlje dobri, prijateljski i bez otvorenih pitanja, ali i dalje nedovoljno razvijeni, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Selaković je kazao da je Srbija spremna da uspostavi i jača saradnju sa Uzbekistanom u brojnim oblastima od zajedničkog interesa, sa posebnim akcentom na ekonomskoj saradnji, navodi se u saopštenju.

Izrazio je spremnost Srbije i za jačanje političkog dijaloga, a nedavne političke konsultacije ministarstava spoljnih poslova dve zemlje ocenio je kao „početak nove etape“ u razvoju bilateralnih veza.

Šef srpske diplomatije je zahvalio na poziciji Uzbekistana po pitanju Kosova, i izneo očekivanje da će takva podrška Beogradu biti nastavljena i bilateralno i u međunarodnim organizacijama, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari