Selaković u RS: Jedinstvo srpskog naroda ne može da rasturi nijedna politika 1Foto: Vlada Srbije/Borislav Zdrinja

Ministar kulture Nikola Selaković izjavio je danas u Republici Srpskoj (RS) da jedinstvo srpskog naroda, bez obzira gde on živi, ne može da rasturi i razjedini nijedna politika.“Petar Kočić je ličnost koja je živela za slobodu svog naroda i koja je iza sebe ostavila veliko delo da opominje svakog onog iza njega šta je cilj našeg postojanja i šta je cilj naše borbe, a to je borba za slobodu i borba za otadžbinu“, rekao je Selaković na manifestaciji „Kočićev zbor“ u Stričićima, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Selaković je naveo da Ministarstvo koje vodi namerava da bude pokrovitelj i finansijer prevođenja dela Kočića na svetske jezike, svakako na engleski, francuski i nemački.

„Sve ono što u njegovoj priči i njegovim delima pomaže nama da potpuno jasno i razgovetno shvatimo koji je cilj našeg identiteta, naše političke borbe i smisao postojanja srpskog naroda, uveren sam da će prevođenjem impozantnog dela na velike svetske jezike pomoći mnogima da nas razumeju upoznavanjem lika i dela Kočića“, rekao je Selaković.

Predsednik RS Milorad Dodik poručio je da se Kočić borio za istinu, pravdu i otadžbinu, ostavljajući iza sebe monumentalno delo boreći se za srpski narod i njegove interese.

„Skretao je pažnju na tadašnje društvene probleme, ali je vrednost njegovih dela i u tome što je ostao aktuelan i danas“, ocenio je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari