Selma Kučević (SDA Sandžaka) izabrana za predsednicu Opštine Tutin 1foto: Printscreen/ParlamentSrbija

Selma Kučević, funkcionerka SDA Sandžaka i narodna poslanica te partije u Skupštini Srbije, danas, je izabrana za predsednicu opštine Tutin.

Za njen izbor je glasalo 19 odbornika lokalnog parlamenta, 18 iz SDA Sandžaka i jedan iz Grupe građana „Složno za Tutin – Ljutvija Balkan i Jašar Balić“. Protiv su bili četiri odbornika, a ostali nisu prisustvovali sednici.

Skupštinska većina izabrala je i pet članova Opštinskog veća, 3 iz SDA i 2 iz grupe građana. Ostali članovi opštinske vlade i zamenik predsednika opštine biće izabrani na nekoj od sledećih sednica tutinske skupštine.

Kučević je, nakon izbora, poručila da je „novo rukovodstvo spremno mnogo da radi“ i da će se fokusirati „na unapređenje svih aspekata funkcionisanja opštine“.

-Kontrolisaćemo rad javnih preduzeća i ustanova. Građani će nesmetano moći da ostvaruju svoja prava, ali i ispunjavaju obaveze. Jačaćemo sistem za borbu protiv korupcije, radićemo transparentno i od svih zaposlenih očekujem maksimalnu odgovornost. Uspostavićemo sistem u kojem je građanin na prvom mestu – obećala je novoizabrana predsednica opštine Tutin.

Tutinska skupština ima 37 odbornika. Tanku većinu, 19 odbornika, ima koalicija SDA Sandžaka i lista koju su formirala bivši visoki funkcioneri Stranke pravde i pomirenja (SPP) Ljutvija Balkan i Jašar Balić. Njih dvojica su isključeni iz

SPP zbog kršenja partijske discipline, jer su, početkom ove godine, sa drugim opozicionim strankama u lokalnoj skupštini napravili novu vladajuću većinu i posle, dvadeset osam godina srušili SDA vlast u Tutinu.

Posle nekoliko meseci izbivanja sa vlasti, ta partija se vratila na vlast zahvaljujući Balkanu i Baliću, sa kojima je napravljena koalicija.

Nova skupština u Tutinu konstituisana je pre skoro mesec dana. I na njenom čelu je kadar SDA Sandžaka, Milhad Hot.
Selma Kučević je prva žena predsednik opštine Tutin. Rođena je 1991.godine u Tutinu. Diplomirana je pravnica.

Predsednica je SDA u Tutinu. Narodna poslanica je od 2020.godine i većnica je Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) u aktuelnom sazivu.

Njen otac Šemsudin Kučević, jedan od osnivača SDA Sandžaka i visoki funkcioner te partije, bio je predsednik tutinske opštine više od 16 godina. Poginuo je u saobraćajnoj nesreći u oktobru 2017.godine.;

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari