Sem Fabrici: Beogradu i Prištini treba dati prostor da se dogovore

Delegacije Evropske unije u Srbiji govori za Danas o briselskom dijalogu, vladavini prava, slobodi medija...

Ostavite komentar


  1. Treba dati prostora da se dogovore, ali čemu to? Kada Priština dogovor ne poštuje, apsolutno ništa nisu ispoštovali.

  2. Pritisnite vi iz EU malo Haradinaja i ekipu pa ce biti dogovora za jedan dan.Nije Beograd taj koji sabotira dogovor.

  3. Тренутно нема погодније личности од АВ, која би могла да буде на челу колоније која се зове Србија. Зато се странци и не буне против њега, баш напротив. А поготово што им одговара и по питању Kосова*. Он ће бити на челу колоније Србије бар до решења питања политичке творевине Косово.

  4. Beograd i Priština da se dogovore (ćitaj Vučić i Tači)? Šest godina su se dogovorili briselskim sporazumom, sada je pred svršen čin: Kosovo dobilo status-teritorijalno , sve atribute albanske muslimanske država, a Srbija NIŠTA, NULA, i manje od toga: dugoročno da finansira OPSTANAK preostalih Srba na KiM(!)? To je istorijski uspeh Vučića i Dačića (možda će Vučić-Tači dobiti Nobelovu nagradu za mir, samo da se potpiše sveobuhvatna normalizacija i učlanjenje KS u UN, i gotovo, za na vek vekova Kosovo će biti albanska teritorija. Za članstvo Kosova u UN je i Dačić govorio 2013 godine u razgovoru sa Tačijem – da Kosovo može da dobije stolicu u UN ako se Srbi i Albanci slože(!)? Kada je Dačić dobio kritike u Srbiji (i ja sam pisao komentare) – pravdao se da je mislio na „sveobuhvatni sporazum na kraju pregovora“ (da je lošeprotumačen) – što jasno govori da su Vučić i Dačić u startu imali ZACRTANU POLITIKU da predaju-poklone Kosovo albanskim muslimanima za ulazak Srbije u EU!!!

  5. Rešenja za pitanje KiM nema bez dogovora sa Srbijom, ne možemo da prihvatimo jednostranu proglašenu nezavisnos. Srbija neće prihvatati nikakva poniženja po pitanju KiM i ponižavajuće predloge za rešenja

  6. Citiram ambasadora Fabricija: „Što se tiče vladavine prava, mi neprekidno ukazujemo da je potrebno nastaviti snažne reforme kako bi javna administracija bila profesionalnija i lišena političkog uticaja, a pravosuđe postalo nezavisno, efikasno i bez uplitanja politike, borba protiv korupcije dala rezultate, kao i stvorilo okruženje za slobodu izražavanja i slobodu medija. Ovo su segmenti kojima Srbija treba da nastavi da se bavi na sistematičan način kako bi napredovala na svom evropskom putu.“ Odmah da vas obavestim gosin visoki predstavnice da od svega toga nece i ne moze biti nista ostvareno. Vucic je uzurpirao svu vlast u ovoj proniji zahvaljujuci kontroli pravosudja, Parlamenta, i stavljanjem carapa u usta svim medijima, i mogucnosti javnog govora . On to ne sme ispoustiti iz ruku jer bi ubrzo izgubio vlast. Tako da ja iskreno mislim da je njega i njegovu koaliciju panican strah ulaska u EU, upravo zbog obaveze da ispune kriterijume koje ste naveli. Narodski receno galame o evropskom putu a mole Boga de on bude beskonacan, da bi se sto duze ostalo u ovolikoj meri lagodno na vlasti.

  7. Тренутно нема погодније личности од АВ, која би могла да буде на челу колоније која се зове Србија. Зато се странци и не буне против њега, баш напротив. А поготово што им одговара и по питању Kосова*.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.