Sendviči što su nam ostali, svi će podelimo: Kako je srpski narod iz raznih mesta „spontano“ došao u Beograd da izrazi ljubav kineskom predsedniku

Ispred Palate Srbija uz srpske i kineske zastavice lideru Kine Si Đinpingu i predsedniku Vučiću klicali građani koji su stigli sa više od četrdeset autobusa

Ostavite komentar


  1. Meni ništa više nije smešno…..Tragično, do bola, a tek će biti kada dugovi dođu na naplatu.

  2. Znači manje autobusa nego a izbore. Ništa čudno, poznato je da u beogradu najmanje ima srba čak i za vreme tita od u SFRJ Sarajevo je bilo najveći srpski grad ali nažalost nije više.

  3. Spontano sa 50 autobusa u Bg… bice gusto mnogo al mnogo.. nece mnogo proci

  4. Nije spomenuto koliko zlata dnevno odnosi braz Kinez u Kinu iz Srbije. Šta je sa rudnom rentom?

  5. Najtužnije je to sto ovi koji idu na ove mitinge,stvarno podrzavaju vucica…ne bi mene naterali ,nema te sile,jer imam svoju bistru glavu i zdravu pamet.

  6. Padati ćemo i dalje na dno, dokle narod bude birao ovoga bolesnika, tiranina o ratnog nesuđenog zločinca. Ej Srbijo, trideset godina sramote zbog osovine zla Milopević-Šešelj-Vučić. Sramota me radi takvih što nas cijeli region mrzi , a bogami i većina svijeta!

  7. Velika sramota i ponizenja prodali se za senvic fuj fuj fuj fuj

  8. Zaluđeni, često i zbog gubitaka radnih mesta uplašeni Srbi, neki i totalno blentavi, doši da pozdrave novog kolonizatora Srbije! A on- sa sobom doveo 400 (!!!) inkvizitora da ispitaju i provere šta se, pored već otetog zlata, bakra i drugih metala i minerala, može još oteti od Srba. Nekoliko godina intenzivne eksploatacije pa onda zbogom nova braćo, mi odosmo našim kućama! Pre odlaska se mora progurati i pustošenje Srbije litijumom jer Kinezi i u Rio Tintu imaju značajan paket akcija. Sve u smislu njima zarada- Srbima pustoš. Ostaju i desetine milijardi dolara dugova Kini koje će otplaćivati naši praunuci. A, Vučić? Delovao je kao da se upiškio od sreće zbog šanse koju mu je pružio kolonizator da bude, eto, kraj njega, u Beogradu! Zašto? Možda su mu Kinezi obećali azil ako ga narod jendoga dana odjuri sa vlasti. Da bi begstvom u Kinu izbegao Zabelu kod Pošarevca i dužu robiju.

  9. Najbolje novinarske priče uvek nastaju spontano i neplanirano. A priča o „spontanim“ autobusima je tužna do bola.

  10. Hm, ne bih da paničim, ali, ako ne grešim, a ne grešim, čelik se na ruskom kaže staljin. Daleko bilo da prijateljstvo Kine i Srbije bude staljinovsko. Nije da imam nešto protiv Sibira i gulaga nego ne volim da pijem ruski čaj sa Novičok gasom.

  11. Kakav obraz… „Koji je broj tvog autobusa?… Jesi li ti od naših?…Što uzurpiraš parking?(valjda privatni? Što li?) Vas doušnika ima…

    Kakav obraz … Braćo Srbi, što dozvoljavate da se s vama ophode kao sa robljem?

  12. Овој земљи нема спаса. Ми смо осуђени да живимо у диктатури. Рајетински менталитет, настао у турско доба, тешко је искоренити. Поданици а не грађани то смо ми. Али бројном неписменом народу је тешко објаснити каква је разлика између ова два појма. И, што је најгоре, они не желе ни да знају. Ту је Вучко који ће да нас води као у Домановићевој сатири. А ово је стварност а не књижевност.

  13. Ja mislio da su Hrvati narod kmetova kad ono kod susjeda još gore. Pa ni HDZ ne radi ovo, a HDZ je dno dna… što će reći da je SNS kao HDZ na steroidima.

  14. Kako to zamisljate da se dogadja u drugim zemljama sa tzv. visokim stepenom demokratije.
    valda hiljade simpatizera nekog lidera koji spajaju jedva kraj sa krajem plate sebi put iz svoga dzepa nebi li mu tapsali i nosili transparente.
    U ogromne cene kampanja ili manifestacija dolaze i tzv. sendvicari.
    Naravno niko nam o tome ne prica posto je to demokratska praksa.

  15. I Lajkovački radnici iz komunalnog bili su orisutni, tako da je jedna sahrana odložena.

  16. Kada ovo pročita Kineski ambasador u Bgd, kako li će se osećati poniženo i da li će izveštaj poslati u Peking. Mislim daje sve to tako diletantski providno i da tu nema nikakve iskrene ljubavi sem prikaza poniznog nedostojanstvenog ponašanja.

  17. „Jadni ljudi…“
    Jadni jesu zato što pristaju na to da budu jadni, zlupotrebljeni, izkorišćeni… Ne trude se da bar jednom u životu razmisle svojom glavom.

  18. Јадно ти је ово “ новинару“.И после се питамо што не можемо да скинемо прворођеног.Улузиштво,полтронство и остале спортске дисциплине вас „новинара“ сте довели до савршенства.Живо ме интересује шта ће те и о коме писати када га једног дана скинемо са власти.На овакав начун као што ви радите он остаје док је жив.

  19. Pa ne zive svi u Beogradu i nije Beograd samo Srbija. Dok krugodvojkasi vole Bajdena, Solca Makrona, Ursulu, zelenskog i njima slicne, cestit narod iz provincije voli Sia ili Putina

  20. Dakle, bukvalno niko u Velikoj Plani ne bi rekao „mlogo“ i „svi će podelimo“, možda „sve će i’ izdelimo“. To je prvo. Drugo, zašto se rekalmiraju cigarete u tekstu? Koga briga za to da li je žurnalistkinja išla do kioska po žvake ili cigarete? Od kakvog je to značaja za tekst? A cigarete se NE SMEJU reklamirati.

Ostavite komentar


Politika

Opozicija tvrdi da ne zna ko je pozvao Milorada Dodika da učestvuje u radu parlamenta Srbije: To je grubo kršenje Poslovnika 10

Opozicija tvrdi da ne zna ko je pozvao Milorada Dodika da učestvuje u radu parlamenta Srbije: To je grubo kršenje Poslovnika

"Poslanici Skupštine Srbije nisu bili obavešteni da će Milorad Dodik, predsednik Republike Srpske prisustvovati sednici parlamenta na kojoj bi trebalo da se usvoji Deklaracija koja je usvojena na svesrpskom saboru. O njegovom prisustvu saznali smo iz medija. To je grubo kršenje poslovnika Narodne skupštine, ukoliko mu bude data reč", kaže za Danas Danijela Nestorović, poslanica Ekološkog ustanka.

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milena Minja Bogavac, dramaturškinja

Svojevremeno čitala sam sve dnevne novine u nadi da ću tako biti najobjektivnije informisana. Od 2013. godine do danas čitam isključivo Danas.