Šerifi: Ako treba da biramo između ukora SAD i taksi onda smo za takse 1Skupština Kosova Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ (arhiva)

Šef poslaničke grupe Socijaldemokratske inicijative (SDI) u kosovskom parlamentu Biljal Šerifi izjavio je danas da ukoliko treba da bira između ukora SAD i zadržavanja taksi na robu iz Srbije i BiH, onda će se opredeliti za takse.

On je na Fejsbuku napisao da bi ukidanje ili suspenzija taksi vodila vraćanju Vlade Kosova korak unazad.

„Nastavak starog puta donosi isti rezultat. Taj put će samo ohrabriti Srbiju da intenzivnije nastavi svestranu agresiju nad Kosovom. Ako bi trebalo da biramo između ukora od strane SAD zbog taksi od 100 odsto na proizvode iz Srbije i BiH, bez uklanjanja razloga koji su do nje doveli, onda bih se opredelio za ostajanje taksi“, napisao je Šerifi.

On je naveo da se od proglašavanja nezavisnosti Kosovo suočavalo sa stalnom agresijom Srbije i da je Kosovo uvek popuštalo ne braneći svoje interese onako kako bi učinila „svaka druga nezavisna i suverena država“.

Takav se put, prema njegovoj oceni, pokazao pogrešnim.

Predsednik kosovskog parlamenta i lider Demokratske partije Kosova (DPK) Kadri Veselji izjavio je juče da ne treba ukinuti takse od 100 odsto na uvoz robe iz Srbije i BiH već ih treba „suspendovati na rok od 120 dana“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari