Server: Milošević je veći neprijatelj Srbije od Klintona i Olbrajtove

Američki profesor odgovara na tvrdnju Ivice Dačića

Ostavite komentar


  1. “ … otarasi Slobodana Miloševića i time stvorili šansu da Srbija postane evropska demokratija. “
    A ja sam se stalno pitao zbog cega godinama slepacki podrzavate despotiju ‘seseljevog Malog’ na vlasti u Srbiji?!
    Pa to je, … zbog ‘evropske demokratije’?!?!?!!!!!
    Aferim!!!
    Bice da je ‘slobin Mali’, samo svratio da vam napravi kontrauslugu pomoci u izgradnji ‘americke demokratije’, jer je, valjda, i on ukapirao kako da vas ‘unapredi’ i ‘demokratizuje’?!

    1. Па, не могу, Вељо, ови у америчкој амбасади да напуне бирачке кутије листићима и да изгласају кандидата по свом кроју! „Наш народ“ је изабрао Вучића (у више наврата), као што је раније бирао Тадића, и Коштуницу, и Слобицу, а Американци су са сваким морали да раде како и колико могу, ко с подељеним картама. Капирате?

  2. Dajte g.Serwer za Boga miloga, pa ako nije analizu preneo Sputnik ili Russia Today , to ne dolazi do prosečnog Srbende!

    1. Америка је за Србе исто што и нацистичка Немачка, и гора.

      1. Наравно да је гора, Горане! Докле је Немачка стигла до 1970-те, рођаче, а где смо ми 25 година након рата?! Хеј!…

        1. Po obicaju ne ocekujem nikakav pametan komentar od vas ali zato su vam usta puna hvale o zapadnim demokratama o kojima sanjate kao i vucic… Da bi uopste mogli nesto da komentarisete o Nemackom razvoju posle rata treba da proucite sta je Marsalov plan. USA je tajno U DOGOVORU sa Nemackom isprintala novu valutu Dojc Mark i prebacila je u Nemacku. Za nekoliko dana je sva stara valute promenjena u novu (cini mi se da je svaki Nemac dobio po 5 DM za zamenu) a stara valuta je unistena na licu mesta. CITAV Nemacki posleratni DUG u kome su grcali (Milijarde – koja je Nemacka dugovala prema Evropskim zemljama) je IZBRISAN preko noci zahvaljujuci USA. Ne secam se tacno koliko su jos dobili para od USA za dalji razvoj a robu su uvozili od Amerike kao i sve ostale zemlje koje su ucestvovale u Marsalovom planu (USA je se razvila na taj nacin).
          Mozda vam ovo objasni kako su se Nemci razvili a i njihovu servilnost i odanost prema Americi. SIguran sam da postoji vise potpisa Nemaca na vecnu odanost spasiocu! Tako je poceo hladni rat jer je Staljin kao odgovor uradio sto je uradio (domaci zadatak). I potrudite se da ostavite malo pametnije komentare, vise su mi se smucili ti anti-srpski komentari po Politici i ostalim portalima. Na nivou su naprednog bota – ali samo bota !

  3. sjajan potez ove vlasti. nije dosta što nas ni Tramp ne zarezuje 5% nego još zaoštravamo situaciju sutra kada se demokrate vrate na vlast u SAD. Užas kakvi nesposobnjakovići su na vlasti.

    1. Uh, što sam se nasekirao? Ne mogu da spavam, razmišljajući ko će, sutradan, da dodje na vlast u SAD. Demokrate ili Republilkanci. Da smo pametni, tu državu, pored V. Britanije, treba da apstrahujemo i da se ponašamo kao da ne postoje. Od njih smo uvek imali samo zlo i nesreću.

      1. Mi se od uvek tako i ponasamo. Ne samo kao da UK i USA ne postoje, vec kao da ne postoji ceo svet. Totalno van vremena i prostora. Osim, naravno, sto nosimo imaginarnu viziju nebeske Rusije u srcu bez ikakvog realnog znanja i saznanja o njoj. Kako bismo, inace, stigli do ovih velicanstvenih visina?

        1. A na koji se to način ponašamo kao da ne postoji „ceo svet“? Kako smo to „totalno van vremena i prostora“? Verovatno zato što ne ljubimo debele zadnjice svetskih siledžija, zato što smo slobodni i borimo se da takvi ostanemo. Gospodine lažni Mitropolite Jovane, Vi možete da se uvlačite u bilo čiju bulju, verovatno vam ta sredina savršeno odgovara ali, nemojte u taj „raj“ da uvlačite ostatak Srba. „Plivaj Igumane“, i ne sekiraj se za zaostale Srbe.

    2. Ako su Klinton i Olbrajt prijatelji Srbije onda Srbija nema neprijatelja. Kome ste vi prijatelji taj je ugasio…

    3. A zašto bi nas Tramp „zarezivao“? -Možda treba da nam se divi zato jer je A. Vučić javno podržavao njegovu protivnicu Hilari Klinton u čiji je izborni fond, po pisanju nekih nemačkih novina, ubacio oko 2 miliona dolara para gladnog srpskog naroda? Ili zato što je taj isti Vučić, po povratku iz SAD u BG na pitanje novinara zašto je podržao Hilari, veoma nadmeno odgovorio -citat- zato što sam PAMETAN! Drugm rečima -svi oni koji su u SAD i šire podržavali Trampa su, po Vučiću, BUDALE! Zaista dovoljno razloga da nas Tramp nimalo ne zarezuje! Trampa Srbija interesuje koliko i lanjski sneg. Da ga interesuje, možda bi se informisao i saznao da je kod nekih mentalno nimalo normalnih podrški Aleksandra Vučića i nekakvo „obožavanje“ protagonista bombardovanja Srbije kao npr. Blera, Šredera, Guzenbauera idr. u pitanju čista patologija pormećenih svatanja! Tramp je mogao da sazna da je Vučić, u „menogućem susretu“ sa grljenjem i tapšanjem po ramenima, podržao i ratnog zločinca Klintona, zašto onda ne i njegovu ženetinu u predizbornoj kampanji?

  4. Pa, naravno, kao i uvek do sada. Moje komentare ne objavljujetew, nećete ni ovaj, jer vam ne odgovaraju, ne uklapaju se u vaše podržavanje svega i svakoga ko je protiv Srbije. Sram vas bilo

  5. I Milosevic i Klinton i Olbrajtova i Server kao njihov potrcko su neprijatelji Srbije.Klintonovska politika je jedan od glavnih krivaca zasto Srbija ne moze da se iskobleja iz milosevicevizma. Ova suplja prica Servera je u rangu da su Ustase npr. veliki prijatelji Srba jer su im omogucili organizovani boravak u kulturno-rekeracionom logoru Jasenovac i to besplatno.

  6. Pozdrav iz USA. Koliko sam mogao da vidim licno , ovde za Trump-a glasaju oni Srbi koji bi u Srbiji glasali za Milosevica, Vucica ili Seselja. Oni vole taj pristup „autoritativnog oca koji se stara o svojoj nesposobnoj deci“. Ima ih sve manje. To su vise ekonomske izbeglice po nuzdi, od sedamdesetih do devedesetih, nego imigranti koji su pobegli od takvih kakav je Dacic i njegov sistem vrednosti. Mi koji smo smo dosli posle 2000-te, narocito u poslednjih desetak godina smo mahom razocarani glasaci gradjanskih stranaka i mladi kojima je njihova porodica njihova partija. To ne znaci da ne vidimo probleme i anomalije demokrata u USA, nasuprot.

    1. Koliko sam mogla da vidim licno, oni koji ljude stavljaju u kutije i lepe im etikete u zavisnosti od toga za koju su partiju, ili za koga su jednom ili 2x glasali, su vecinom neobrazovani, ili polu-obrazovani (jos gore), neinformisani i malo zainteresovani za bilo sta sto se desava u spoljasnjem svetu, izuzetno lako im je manipulisati, ali opet poseduju neverovatnu kolicinu arogancije i osecaja superiornosti koja se zasniva iskljucivo na tome sto se samo-identifikuju kao progresivni i tolerantni, iako njihova dela govore potpuno suprotno. Uzasna kombinacija.

      1. Koliko mogu da vidim licno, izgleda da vas je Marinko dirnuo u zicicu. Za ovih petnaestak godina koliko predajem u USA vecina studenata iz ex-YU, ukljucujuci naravno Srbiju jer sam iz Beograda, ali i onih starijih imigranata koji su mi se samo obratili za kontakte i pomoc su apsolutno zgadjeni nacionalizmom svake vrste. Trump je cak i bukvalno na jednoj promociji rekao zovite me „nationalist“ i pokusao da objasni sta je to. Znamo mi vrlo dobro sta je to. On nas je i sutnuo do ovde. Onaj koji utisak stvara na osnovu „srpskih klubova“ u teskoj je zabludi. Vecina mladih i obrazovanih nakon jednog-dva slucajna susreta ih zaobilazi u sirokom luku. Tamo im nude upravo ono od cega su morali da pobegnu. Pre svega ideolosko-politicki trening. Zbog toga je i tesko uci im u trag. Odlucuju se za „u se i u svoje kljuse“ sto se pokazalo vise nego ispravno jer su vrlo sposobni.

    2. Ajде? Мож да буде у покондиреном Њујорку где Срба има на прсте једне руке али другде нису заборавили ко је бацао осиромашени уранијум на Србију и није им сврака попила мозак као теби.
      Него не брини болеће Трамп такве као ти још дуго.

      1. Samo da se pomolimo bogu da se ovaj čovek (Server) nepita mnogo po pitanju Američke geopolitike inače teško nama.Ko ga prati duže vreme može videti trag koji je ostavio.
        Da mu je do demokratije zasigurno nebi podržavao autoritarne i diktatprske likove kao što je M.Đukanović i AV.
        Njegov posao je da nas osakati koliko može a očigledno da mu nije bilo dovoljno.

    3. Vidom naucili te Amerikanci da si niko ops. Izvink „gradjanin“.Marinko ti si samo jos jedan „korisni idiot“ americkog imperijalnog fasizma

    4. Ma ne vidis ti nista niti imas pojma o zivotu a kamoli ko i za koga glasa. Samo si rekao kako si mladi imigrant i ponosan si sto si u USA pa zelis da to podelis na portalu. Pozdrav iz Severne Amerike.

  7. Gospodin Server kaže da su nam neprijatelji Milošević KLInton i Olbrajt samo što je Sloba malo veći

    1. Sto ste.ga onda isporucivali njima ,sto ga niste obeaili na Terazijama.Vi „gradjani“ ste uz sitan interes oprali njihovu kriminalnu ulogu u 90.

  8. Ništa oni nisu pomogli „srbiji“ jer su ostali miloševićevi ibrozovi okupatori. Samo su odmogli sebi. Jer bi sloba rasturio celu „srbiju“ do sada za bi zadržao svoju ukradnu kuću na Dedinju i da mu se poremećena supruga titulira predsednikovica sRJugoslavije ili što reče neko od komnetatora „slobove retardirane jugoslavije“. Pa ko glasa za brozove i miloševićeve napredwake nego miloševićevi i brozovi omatoreli degnerici

  9. Pa kako pomogli da se otarasimo Milosevica kada su svi njegovi ljudi na vlasti samo njega nema. Cak su i svi zivi oni koji su ubijali ljude i onako usput i Djindjica. Jeste u zatvoru su ali zivi, primaju porodice u posetu. Amerika je preko Haga shvatila da samo fizickim uklanjanjem diktatora (Gadafi, Bin Laden, Sadam..) a ne sudjenjima moze da promeni situaciju.

    1. Nijedna vlast/vladar ne stiti narod nego sebe i svoje. Komunisti su anacionalisti i ateisti i neprijatelji svih nacija i veroispovesti. Jugoslovenski postoje od 1919. godine a na vlasti su formalno od 1943. a sustinski od 1945. Pod njima strada sve sto je iznad njih a samo budala ne zna sta je Jugoslavija u razvojnom smislu. Samo bedna kolonija kojom upravljaju postavljene bezvredne marionete koje su uzrok tzv. odlivu mozgova. A sta ostaje kada mozgovi odlaze niko ne sme javno da pita.

  10. tako to izgleda kada politiku vode šarlatani,učenici Slobe i Šešelja,ljudi se sa nama sprdaju.ovaj Dačić na zapadu se tretira nešto kao dvorska luda medjunarodne diplomatije i ovakavi njegovi stavovi i argumenti prolaze samo kod njegovih komunističkih birača kojima je usadjena crvena boja u mozak i koji mrze cijeli zapad ali i svoj narod koji ne želi propast u zagrljaju Rusije.Pa njegov Sloba je direktno naručio ubistava Srba više nego što ih je Klinton upoznao u životu uopšte(a koji jeste neprijatelj našeg naroda nema spora).medjutim nama su sada najveći neprijatelji šarlatani koji vode državu i sa sjetom se sjećaju Slobe,balkanskog kasapina.medjutim u skupštini i dalje sjede kasapini,Šešelj,Radeta i ini.vi kad pogledate skupštinu ne možete da ne zapazite vreću govana koja zauzima dva mjesta.

  11. A, neće mu ovo msp prećutati. Mikrofon please!
    Srbija zna da sve zemlje nato alijanse jesu njeni neprijatelji. Nema ljutiš, nema tripuješ. Tako je. Sad mi treba kao silovana žrtva da zavolimo silovatelja pa da nam posle kažu da imamo i taj sindrom koji mnogi individualno potenciraju. Jel može ostatak sveta da pomogne americi da se otarasi američkog senata, bićete nam zahvalni ako dođete do tog nivoa svesti. Baš kao i mi.

  12. Milošević sa porodicom i njegovim socijalistima su najveći zlikovci srpskog naroda! Svi ostali koji su bili na vlasti posle njega nisu mu ni do kolena. Potpisujem

  13. Nijedna vlast/vladar ne stiti narod nego sebe i svoje. Komunisti su anacionalisti i ateisti i neprijatelji svih nacija i veroispovesti. Jugoslovenski postoje od 1919. godine a na vlasti su formalno od 1943. a sustinski od 1945. Pod njima strada sve sto je iznad njih a samo budala ne zna sta je Jugoslavija u razvojnom smislu. Samo bedna kolonija kojom upravljaju postavljene bezvredne marionete koje su uzrok tzv. odlivu mozgova. A sta ostaje kada mozgovi odlaze niko ne sme javno da pita.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.