Server: Vučić nije spreman za istorijski kompromis sa Kosovom

Ostavite komentar


  1. Sve sto Beograd cini, a verovatno je to I namera Pristine, je da se sto vise zamajava domaca, a i medjunarodna javnost, I time postojeca ekipa da i dalje ostane na vlasti. Vlast u Beogradu je po cenu krsenja elementarnih demokratskih standarda stavila pod kontrolu drzavne resurse I medije, a uzdrzanoscu u smislu kontra mera prema Pristini, pokusava da dobije simpatije na Zapadu.Cilj je jasan – zadrzati visok rejting kod glasaca, a istovremeno I dalje dobijati sredstva, prvenstveno iz fondova EU, kao I nove investicije. Tako da za KiM skoro nece biti resenje, tojesto pravno obavezujuci sporazum.

  2. Ocigledno je da ni Server, kao ni Palmer i ostali nemaju nikakav stav o podeli ili promeni granica, ali zato znaju da tu neko nekogà treba da ‘prizna’?!
    Imzato su, kao i uvek, ocigledno ‘pozvani’ da imaju svoje misljenje o nama i Kosovu, misljenje koje svojom politikom vise ne podrzava ni njhova sopstvena zemlka a kamoli cinjenice na terenu.
    Zato G. Server, uzmite nazad svoje Brnabicke, Vucice i Dacice, koje nam vesate o vratu vec godinama i postavite nam za predsednika tog mladjahnog makedonca (ne upamtih mu ime …) za kolonijalnog upravnika Srbije dok sebi ne pronadjete novog, poslusnijeg i tupavijeg Vucica sa ekipom, … ? Omanuli ste imsaKostunicom i sa Tadicem, ni od cobanina cipuljickog nije ispalo nista, …gubimo poverenje u vas G. Server!
    Da li ste razmisljali da naselite Srbiju izbeglicama iz muslimanskih zemalja i razrusite sva srpska groblja i manastire na Kosovu? To bi sigurno pomoglo.

  3. Vucic je, svidelo se namo to ili ne , obavio veći deo posla oko normalizacije odnosa sa Kosovom. Nažalost, njegovi biraci nisu u stanju da priznaju Kosovo . Radikali( danas SNS) su izgubili 70% glasova 1999. Godine kada smo defakto predali Kosovo Albancima. . Kosovo mogu da priznaju samo levo orjentisani biraci koji se trenutno nalaze u apstinenciji.

    1. Birači su svesni, veruj mi, da Kosovo u celini više nikada nećemo imati. Bitno je da se izbori za Sever Kosova i razgraničenje je jedino rešenje.

  4. Možda je on profesor, ali ja ne bih bio zadovoljan da imam takog profesora.A sumnjam da su i njegoi oduševljeni sa njim.Naime on nema elementarnu logiku ,što dokazuje poistovećivaanje spora pomenutih balkanskih zremalja i našeg problema.Tamo jedni drugima daju ime a ovde odgromnu zemlju kolevku svoje kulture.A što se tiče spremnosti za taj kompromis o kome maštaju on i njegovvi djaba se nada za njega za sada ovde srećom nema spremnog čoveka.

  5. pa ovaj „strucnjak“ nas stvarno zajebava. Grcka i Makedonija su se sporili oko imena a Siptari su oteli 30 posto teritorije jedne suverene zemlje. Alo majtore. Nego kad ce Ameri da se povuku iz Bonstila, to bi jako doprinelo resenju kosovskog problem. Jer gde god su prisutni je ratno stanje, zar ne. To je svima jasno tako da takve strucnjake vise niko i ne uzima ozbiljno .

  6. Expert za Balkan?! Kako li izgleda kada si diletant?! Dačić i Brnabićka nisu ljudi u koje albanski lideri imaju previše poverenja? Ono što mene interesuje jeste koliko su američki i evropski političari, koji se biju za stvaranje Velike Albanije, inkasirali za svoj expertski rad? Sme li iko da im proveri imovinu i stanje na računima? Činjenica je, gde ameri donose demokratuju, tu nastaje haos. Kada se već toliko trude da pored Albanije stvore Veliku Albaniju, zbog čega je ne upotpune sa delom Makedonije i Crne Gore, pa da stvore savršen mir na Balkanu? Nisu srbi krenuli u prekrajanju granice između Srbije i Albanije, to su uradili albanci uz pomoć amera i većine evropljana i sada, kada su stvorili haos, oni „expertuju“. Loš Đinđić, još gori Tadić, ne odgovaraju im Dačić, Brnabićka i Vučić, a nikako da se zapitaju je li problem u njima? Uzgred, kada od EU zahtevaju viznu liberalizaciju za KIM predložila bih da građanima KIM ukinu vize za SAD, neka bar jednom budu korektni, pa što zahtevaju od drugih primene kod sebe.

  7. Priznavanje i legalizacije velikoalbanske paradrzave na Kosovu nije nikakav istorijski kompromis. Dosta vise sa ovim pro-velikoalbanskim botovima, spinerima i lobistima. Albanci sa Kosova imaju svoju drzavu Albaniju, polupraznu drzavu pa neka se tamo nacionalno izivljavaju i graju.

  8. Alo bre misevi pa to je ljudska ameba, crni prist , bezvredan i jadan organizam. Pogledajte stvora na sta lici, i nama on da drzi pridike? Kaka razmena, mi u najgorem slucaju potrazujemo i dobijamo sever, i to da prihvatimo bez rata i svi da budu presrecni. Bojim se da cemo sprziti siptare do jednog po cenu da nas zapad sprzi posle toga, ali se nadam da cemo ih istrebiti sa lica zemlje i drzati kosovo opet bar neko vreme i tako u krug. Moramo uci u rat i isprovocirati rusiju da se vojno zalozi. Moramo ratovati, jer to nam je u krvi a kukavice gradjanske neka prodaju tudju zemlju, siktwer iz Srbije 100ko gradjanska izdajnicka.

    1. Rusi da nam pomognu kao prošli i svaki drugi put. Idi u Rusiju kad je toliko voliš.

    2. Nije tebi lako. Ne mogu da zamislim kako je živeti u takvim opsesijama, usput i nešto korisno raditi, stvarati i održavati porodicu i rešavati svakodnevne životne probleme!? Kakav to mozak može biti kada provocira i priziva rat, stradanja, strahote i sve što uz to ide?? Šta reći??

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.