Šešelj: Čedu i Čumeta u Vladu 1FoNet/Božidar Petrović

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas da bi Čedomira Jovanovića i Ljubišu Buhu Čumeta trebalo postaviti u Vladu.

Šešelj je rekao da bi, da je otišao na skup povodom godišnjice hrvatske akcije „Oluja“ u Busijama, zamolio mandatara Aleksandra Vučića da uzme predsednika Liberalno demokratske partije Čedomira Jovanovića u Vladu i postavi ga za ministra saobraćaja i građevine.

„Da umesto Zorane Mihajlović ministar bude Jovanović, a pomoćnik Čume (Ljubiša Buha, svedok saradnik na suđenju za ubistvo Zorana Đinđića)… Da Čeda opet dovede Čumeta da asfaltira Srbiju. Ne bi se onda žalili da se putevi sporo asfaltirajuC, rekao je Šešelj na sednici Skupštine.

On je, tokom ranije rasprave, zatražio od predsednice parlamenta Maje Gojković da, po odredbama poslovnika, upozori goste na skupštinskoj galeriji da ne aplaudiraju na ono što izgovori Vučić.

„Oni su ovde da ćute i slušaju, da kontrolišu rad parlamenta, kao što ne mogu da glasaju tako ni da aplaudiraju“, objasnio je Šešelj.

On je dodao da vladajuća većina ima 170 poslanika, koji takođe aplaudiraju, pa sa gostima „deluje da su duplo više dobili na izborima, 120 odsto“.

Gojković je zamolila goste da ne komenatarišu izlaganja, „iako Poslovnikom nije definisano tapšanje“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari