Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj poručio je juče u telefonskom javljanju iz pritvorske jedinice Haškog tribunala da su dva ključna zadatka te partije na predstojećim izborima definitivno obaranje sadašnje vlasti i „političko uništenje“ Srpske napredne stranke.


„Pred nama su vrlo važni parlamentarni i lokalni izbori, a imamo dva cilja. Treba da definitivno oborimo prozapadnu dosmanlijsku vlast koja već 12 godina razara Srbiju i da politički uništimo stranku radikalskih otpadnika Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića , koji su se otvoreno potčinili zapadnim obaveštajnim službama“, rekao je Šešelj u obraćanju na krsnoj slavi stranke Sveta tri jerarha.

Šešelj je istakao da SRS želi da se Srbija integriše sa Rusijom a ne s EU. On je istakao da SRS treba da učini sve da na izborima SNS ne pređe cenzus, i da je radikalima cilj da osvoje više od 120 mandata i sami formiraju Vladu, dok je minimalistički cilj osvajanje ne manje od 84 mandata kako niko bez njih ne bi mogao da menja Ustav Srbije.

Prema njegovim rečima, SRS jedina stranka i snaga koja se zalaže za odbranu Srba i srpskih nacionalnih interesa u borbi protiv „SAD i Zapada dvoglave aždaje koja hoće da uništi srpstvo“.

Šešelj se izvinio što je prekinuo liturgiju, jer, kako je naveo, u Tribunalu nema puno vremena za telefoniranje.

Potpredsednik SRS Dragan Todorović zatražio je da Šešelj odmah bude oslobođen i vraćen u Srbiju. On je podsetio da je Šešelj u Hagu punih devet godina, a optužio je taj sud da želi da ubije lidera stranke. „Rešili su da ga ubiju pošto ne mogu da ga osude“, kazao je Todorović.

Na obeležavanju stranačke slave Tri jerarha bili su svi funkcioneri SRS, pojedini članovi Šešeljeve porodice, pristalice i simpatizeri stranke. Svečanosti je prisustvovao i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Konuzin, kojem je Šešelj uputio poseban pozdrav. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari