Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, zajedno sa nekoliko desetina članova i pristalica te partije, pokušao je juče da uruči predsedniku Srbije Tomislavu Nikolići deset novih fakultetskih diploma, ali im pripadnici policije nisu dozvolili prilaz zgradi i poručili da „ne radi“ pisarnica Predsedništva te da nemaju kome da predaju.


Oko zgrade Predsedništva na Andrićevom vencu juče je bilo pojačano obezbeđenje, tako da veliki broj pripadnika policije i žandarmerije nikome nije dozvoljavao prolaz u prečniku od nekoliko desetina metara oko zgrade. Radikali na čelu sa Šešeljem okupili su se oko podne na početku Pionirskog parka preko puta Doma Narodne skupštine, nakon čega su se uputili ka zgradi u kojoj sedi Tomislav Nikolić, ali ih je policija sprečila već u blizini zgrade Skupštine grada.

Šešelj je okupljenima rekao da ga je Asocijacija privatnih univerziteta Srbije ovlastila da dodeli Nikoliću deset novih fakultetski diploma. „Sramota je za Srbiju da Tomislav Nikolić ima samo jednu fakultetsku diplomu i to mastera ekonomije, a da nijedan ispit nije polagao. Umesto jedne nezaslužene, danas smo mu doneli deset i te kako zasluženih diploma“, poručio je lider radikala.

Reč je o, kako je rekao, diplomama Izdajničkog, Poltronskog, Lopovskog, Podaničkog, Prevarantskog, Pokvarenjačkog i Hokštaplerskog fakulteta, kao i Fakulteta Dragice Nikolić, Instituta tajkunskih jataka i predlog za počasnog doktora nauka Univerziteta u Bajčetini.

Na konstataciju policije da pisarnica danas ne radi, Šešelj se zapitao kako je moguće da ne radi radnim danom. „Pa šta ćemo sad sa diplomama? Hoćete vi, kao policijski oficir, da preuzmete diplome? Ili da ih neki građanin ostavi ispred zgrade? Ne može? Trebalo je izgleda da odemo u Bajčetinu na tomovaču“, istakao je Šešelj.

On je potom poručio okupljenima da se izgleda renovira zgrada Predsedništva, pa pristup nije moguć kako nekome ne bi pala cigla na glavu. „Izgleda da Nikolić dograđuje nove spratove. Dragica se već uselila u Predsedništvo, ali nema mesta za sve rođake. Kažu da će to biti najveća zgrada u Beogradu“, naglasio je Šešelj.

On se javno zapitao zašto, na primer, Stanislava Pak ili Oliver Antić ne izađu da preuzmu diplome. Nakon desetak minuta, Šešelj je poručio da će zamenik predsednika SRS Nemanja Šarović ostati da sačeka ili da preda diplome ili da ga uhapse.

Predsednik primio delegaciju grada Seresa

U vreme skupa radikala ispred Predsedništva, iz Nikolićevog kabineta je stiglo saopštenje medijima da je predsednik Srbije razgovarao sa delegacijom grčkog grada Seresa, koju je predvodio gradonačelnik Petros Agagetidis. Gradonačelnik Seresa uručio je Nikoliću povelju počasnog građanina tog grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari