Šešelj izjavio saučešće rukovodstvu i narodu Irana 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

„Duboko me pogodila vest o tragičnoj smrti iskrenog i odanog prijatelja Srbije i srpskog naroda, predsednika Irana Ebrahima Raisija“, rekao je Vojislav Šešelj, vođa Srpske radikalne stranke.

Povodom smrti predsednika Raisija, ministra spoljnih poslova Irana Hoseina Amira Abdolahijana i drugih zvaničnika, u svoje ime i u ime Srpske radikalne stranke izražavam najdublje saučešće rukovodstvu i narodu prijateljskog Irana“, navodi Šešelj a prenosi SRS u saopštenju.

Ebrahim Raisi se svrstao na pravu stranu istorije, suprostavio se hegemonističkim težnjama nezasitog Zapada i bio spreman da trpi sankcije zbog svojih pravdoljubivih i slobodarskih stavova, dodaje Šešelj.

„Srpska radikalna stranka i ja kao njen predsednik uvek smo cenili pravednu borbu iranskog naroda i hrabrost koju su pokazivali pred mnogostruko nadmoćnijim neprijateljima. Po tome ste slični nama Srbima i zahvalni smo prijateljskom Iranu i tragično nastradalom predsedniku Ebrahimu Raisiju na poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta naše zemlje“, navodi se u Šešeljevoj izjavi saučešća rukovodstvu i narodu Irana.

Podsetimo, SRS na predstojeće lokalne izbore izlazi na listama Srbija sutra, koju čine stranke vladajuće koalicije okupljene oko SNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari