Srbija se bliži prekretnici i mora da odluči da li će nastaviti putem koji vodi ka uništenju države i naroda ili će se okrenuti nacionalnim interesima i tradicionalnim prijateljima, poručio je lider radikala Vojislav Šešelj u „proglasu građanima Srbije“, koji je uputio iz pritvora Haškog tribunala.


Šešelj, u pismu prosleđenom medijima iz SRS, tvrdi da je prozapadna politika vlasti teritorijalno uništila zemlju i dovela je do ekonomskog i socijalnog kraha i da su zbog toga radikali protiv ulaska u EU i NATO. „SRS je jedina u Srbiji spremna da uspravi zemlju“, smatra Šešelj, ocenjujući da su SAD i Zapad dali nalog Hagu da ga drži u pritvoru dok se ne završe bar još jedni parlamentarni izbori.

Predsednik SRS je kazao i da su vrata radikala otvorena „za sve koji su shvatili da su krenuli pogrešnim putem tajkunske Nikolićeve i Vučićeve stranke“, tvrdeći da su politike SNS i DS istovetne i da su naprednjaci spremni da formiraju zajedničku vlast s demokratama i izruče Ratka Mladića.

Vojislav Šešelj smatra i da opstanak Srbije omogućuje jedino saradnja s Rusijom i Kinom, a da je za boljitak neophodno i ukidanje trgovinskih monopola, ekstraoporezivanje zapadnih banaka, smanjivanje poreza i doprinosa na zarade, zaštita poljoprivrede, članstvo Srbije u Organizaciji dogovora o kolektivnoj bezbednosti i status posmatrača u Šangajskoj organizaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari