Šešelj: Vučić bi morao da ide na samit BRIKS-a, to su nam prijatelji, za razliku od EU 1foto FoNet Milica Vučković

Srpska radikalna stranka (SRS) je danas poručilapredsedniku Srbije Aleksandru Vučića da je neophodno da lično prisustvuje samitu BRIKS-a u Kazanju 22-24 oktobra, navodeći da je BRIKS organizacija prijateljska prema Srbiji i da je „u političkoj, ekonomskoj, vojnoj i svakoj drugoj ekspanziji“.

„Kada god je Srbija bila suočena s pritiscima po pitanju teritorijalnog integriteta, po pitanju međunarodnog ozakonjenja događaja iz Srebrenice iz 1995. godine i proglašavanja tih događaja za genocid, Srbija je mogla da računa samo na Kinu, Rusiju, tradicionalne partnere“, rekao je zamenik predsednika SRS Aleksandar Šešelj.

On je na konferenciji za novinare u Beogradu ocenio da su zemlje Evropske unije (EU) „vodile kampanju protiv Srbije“.

„SRS je prva stranka u Srbiji koja je prepoznala negativan uticaj EU i takozvanog procesa evropskih integracija naše zemlje“, rekao je Šešelj, prenela je SRS.

Vučić je danas izjavio da će najkasnije do 21. oktobra obavestiti javnost da li će prihvatiti poziv predsednika Rusije Vladimira Putina da učestvuje u radu samita zemalja BRIKS-a 22-24 oktobra u Kazanju jer „očekuje važan razgovor 20. oktobra i mnogo drugih važnih razgovora“, a i dolazi kralj Esvatinija, te će od ponedeljka, 21. oktobra imati sastanke ;svaki dan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari