Potpredsednik Srpske radikalne stranke Milorad Mirčić kazao je da je uveren da će se Vojislav Šešelj vratiti u Srbiju do kraja ove godine, nakon čega će se rejting radikala „za najmanje duplo povećati“.

– Haško tužilaštvo odobrilo je Šešelju još 22 časa odbrane, što prema objektivnim računicama znači da će se on najdalje do Nove godine vratiti u Srbiju – kaže Mirčić.

Mirčić upozorava da će povratak Šešelja označiti ozbiljnu promenu političkog života u Srbiji i da zbog toga Vojislavu Koštunici „ne pada na pamet da svoju DSS udružuje s predsednikom SNS Tomislavom Nikolićem“.

– Koštunica čeka povratak Šešelja svestan da bi u SRS mogao dobiti izuzetno jakog i sigurnog političkog saveznika, za razliku od Nikolićevog SNS-a, čiji je rejting nejasan. To je i razlog što lider DSS-a neće da posluša ni Velimira Ilića, svog koalicionog partnera, da se udruži srpska opozicija protiv aktuelne vladajuće koalicije – rekao je Mirčić agenciji Srna.

Ovaj funkcioner SRS-a ocenjuje i da je predsednik Republike Boris Tadićzbog mogućeg povratka Šešelja iz Haga „odustao od vanrednih izbora“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari