Šesnaest godina od ubistva Đinđića: Sa cvetom i svećom ispred Filozofskog fakulteta

Demokratska stranka i organizatori protesta "1 od 5 miliona" pozivaju u memorijalnu šetnju za Zorana Đinđića

Ostavite komentar


  1. Zar neće biti i predizborna AV kolona, on žali za smrću vrhovnika svih stranaka više od bivših i sadašnjih članova njihovih stranaka, tako je Dačića juče poslao u Tunis, a ne bi me začudilo da se baš danas ponovo pojavi nekakva inauguracija u saobraćaju!

  2. Koliko god Zoran bio pozitivna ličnost toliko je oko sebe sakupio loših i kriminalnig likova i zato mu je sva zaostavština time poništena. Da biste bili neko i nešto u narodu morate da budete čisti pred sobom, pred bogom i pred narodom.

    1. Danas je tuzan dan. Na danasnji dan izgubili smo coveka u kojeg smo neizmermo verovali. A i on je u nas. Verovao je u nove snage, radne, pametne, obrzovane. Verovao je da Srbija samo tako moze izaci na previ put. Pokazao nam je da demokratija moze da zivi u Srbiji. Verovao je u ljude a ne u podanike, ulizice, preletace. Vidimo sta nam je ostalo sesnaest godina posle njega, Vucice, Nikolice, Dacice, Vuline, Gasice, Risticevice. Nema nama napretka dok sa ovima vidimo „buducnost Srbije“.
      Slava mu i pokoj dusi. Srescemo se u buducnosti!

    2. Kada bi znao kakva su to bila vremena, verovatno ne bi tako napisao. Teško je bilo znati ko je ko, bilo je bitno otarasiti se onog karcinoma koji je držao celo telo društva. Sigurno bi on tokom vremena prozreo nečasne saradnike. Lako je pametovati iz fotelje i deliti kvalifikacije.

  3. Naravno, treba odati pošt bivšem premijeru, dr Zoranu Điniću. Ali je veliko pitanje da li je baš On prvi demokratski izabrani premijer. I pre i nako njega bilo je izbora.

  4. Ziv nisam da saznam ko placa sve to. ( razglas i ostala tehnika, to nema na lepe oci, nigde ) A nece mnogo da me iznenadi da nekakav Sutanovac na taj nacin opet dodje na vlast, ne bi li pazario jos jedan pashnjak trece kategorije u centru Beogarda.

    1. Kao SNS aktivista prvo zatrazi da tvoj vodja objavi ko njemu placa stostruko skuplju opremu na njegovim mitinzima (plus ice i pice it’d) pa onda trazi dalje. A stupidnu budalastinu o “livadi “ bolje ostavi Marjanu Risticevicu, nenadmasno dobro mu stoji

      1. @Nesko Nedić: zar ne sme čovek ni da pita ko to plaća, a da ga neki NATO bot ne označi kao „vučićevca“, „snsovca“???? Pita jer zna da ih plaćaju zapadnjaci, sigurno nije od „članarina“…u ovoj državi luksuz da protestuju imaju samo strani plaćenici, agenti stranog interesa NVO, jer im je to posao, za koji primaju sočne platurine, i mogu u radno vreme da ga obavljaju. Prosto, zar ne?

  5. Đinđić je otišao u pravo vreme. Tako da polako postaje legenda. Da je poživeo isto bi ovo imali. Laž koja pomaže, gora je od istine koja škodi. Ovo sve služi za manipulaciju krdom. Zbog istine ovo zaslužuje da se objavi, akoimate snge, a ako ne nikom ništa. Sve teše svojim uzročno-posledičnim tokom.

    1. Evo ga još jedan sa tapijom na istinu. Koliko samo sujete, nepismenosti i gluposti u ovom narodu. Bože sačuvaj.

    2. koliko Soroš i ostali plaćaju „aktivizam“? koliko naplaćuješ moj život, i živote moje dece….? koliko košta uništavanje budućnosti mojoj deci? ti ćeš da „zapališ preko“ i čeka te radno mesto kod gazde sa zapada, šta će da rade deca koja će morati da žive u ovom nato-gulagu koji pravite?

  6. Zna se ko je pucao i naredio, a kada cemo saznati ko je iz DOS-a to aminovao. Ne ubija se premijer bez razloga, osim ako to ne uradi neki ludak da se proslavi. Ubice Djindjica ne spadaju u ludake, vec u „srafove“ organizovane „masine za ubijanje“. Legija i Zvezdan su dva robota, koji „rade na dugme, kada ih ukljucis“. Ukljucili su ih, i oni su zavrsili posao.
    Srbija se koprca vec tri decenije. Istok ili zapad, EU ili Rusija. Odavno je rascisceno sta su zagovarali Mira Markovic, Milosevic i najveci tajkuni, da spase vlast i milijarde dolara koje su opljackali. Jos tada su nudili svim drzavama bivseg SSSR-a da udjemo u zajednicu sa njima. Djindjic je bio jedan od retkih lidera DOS-a koji se 100% zalagao za ulazak Srbije u EU. To niko ne moze da ospori, niti je iko i pokusao. Ocigledno je da je imao neprijatelje i u samom DOS-u. Zato je i izgubio glavu, ali je Srbija izgubila mnogo vise.
    Neko iz vrha DOS-a je dao „zeleno svetlo“ da ga ubiju. Neko od onih, koji su stajali pored odra i groba. Mnogi upiru ruku na Kostunicu, Covica, Cedu i Velju. Ubedjen sam da ima i drugih, medju njegovim „prijateljima“ i najblizim saradnicima iz stranke i Vlade, koji su se potrudili da mu sruse ugled pre atentata. Djindjic je sada popularniji i kod seljaka i kod intelektulaca, nego sto je bio poslednjih meseci zivota. Danica je oterala Vuka u politicku proslost, Mira Milosevica u Hag, a Djindjica njegovi „prijatelji“ u grob.
    Neka mu je laka zemlja i vecna slava.
    Boza Bogdanovic, Bor

    1. U Srbiji je ogromna većina protiv članstva u organizacijama/unijama koje su izvršile agresiju na našu zemlju i ubijali bestijalno 3 meseca, i okupirala deo teritorije, koji nastoji da otme – to je činjenica bez trunke sumnje! Zato vaša teza o neodlučnosti Srbije „da li Istok ili Zapad“ ne stoji, radi se o tome da narod NEĆE sa agresorima, ubicama koji već 100 godina ostvaruju projekt genocida nad Srbima, a određene grupe stranih plaćenika i agenata stranog interesa, koje su izvršile državni udar i preotele vlast 5. oktobra, na sve načine nastoje da ispune naloge svojih vlasnika i gazdi da se Srbija utera u NATO (EU je šarena laža, nikada Srbija neće ući u EU, to je poznata činjenica od 2000te).

      1. Pa dobro, „patrijoto“, koji repliciraš na sve komentare, što se tvoj voljeni vođa onda sastaje i ljubi sa svim tim zlotvorima, Klintonom, Blerom i drugim „Soroševcima“. Štaviše, to plaća našim parama. To je, šatro, pametna diplomatija. Ne, to je najveća sramota i bruka, ali je neobrazovanom narodu predstavljeno kao nešto pozitivno, širokogrudost, pamet i veština, šta li već?

        1. To je ta bolest koja se debelo zapatila u narodu a služba je raspiruje i širi koristeći sva sredstva. Izokreću se činjenice o bilo kojoj temi i time je kod nas izgleda zanavek izgubljena granica između dobrog i zlog, časnog i kriminalnog, poštenog i lopovskog, stručnog i diletantskog, pa i između Đinđića i Vučića. Zatrovani smo iskonskom mržnjom o kojoj je i sam Isus zborio a busamo se u prsa kako smo pravoverni hrišćani i zato smo pravoslavni. Laži i podvale, zamešeteljstvo i karikiranje svega i svačega od silnika i žrtava do zločinaca i stradalih, sve je dozvoljeno u tom ludilu i bolesti i onda saznamo od dotičnog karaktera da nato naprimer postoji već 100 godina i sve zločine i genocid prema nama je osmislila i počinila ova organizacija. Zaista u 21. veku da mi ponavljamo iste greške i na svakom raskršću izaberemo stranputicu to može samo onaj ko svoju istoriju ne poznaje ili ko je glup ili nedaj bože umno oboleo.

    2. Odlican komentar gospodine Bogdanovicu! Tacna analiza svega sto nam se desavalo! Tumaramo u mraku i vrtimo se u zacaranom krugu svoje nesrece. Na zalost, mnogi ne razumeju sta se desava!
      Dragica

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.