severna korejaFoto: EPA-EFE/KCNA

“Ko vas to bije pa ste za Srbiju protiv nasilja“, objavila je na društvenim mrežama funkcionerka SNS iz Bora – Jelica Marić. Severna Koreja je za pobunjene građane idealna destinacija, prema mišljenju ove naprednjakinje.

Severna Koreja, odnosno tamošnji režim i način vladanja predstaviljen je u objavi Jelice Marić kao uzor.

“Da vas malo pošaljemo u Severnu Koreju da osetite šta je diktatura? Nama je potreban takav režim da nas dovede u red“, kaže Marić,

Tada bi se roditelji više bavili porodicom, istakla je,

U tom slučaju bi, nastavila je, „svojoj deci posvetili više pažnje, pružili više ljubavi i vaspitavali da poštuju sve ono što se napravi za ovaj ili bilo koji drugi grad“.

Ne da odmah preko noći polome, dodala je, išaraju grafitima.

„Koliko vidim niko nad njima ne vrši nasilje”, istakla je funkcionerka SNS.

Severna Koreja? Dragoceno…

Ovakvi momenti iskrenosti funkcionera SNS su dragoceni – kaže za Danas Natalija Stojmenović iz Zeleno-levog fronta.

Ona napominje da naprednjaci više od decenije obmanjuju građane Srbije i predstavljaju se da su nešto što nisu.

– Konačno na ovim izborima su se vratili i svom političkom ocu Šešelju koalicijom u glavnom gradu, pa njihove želje da postanemo Severna Koreja sa kultom ličnosti koji grade oko Vučića zaista nije iznenađenje – ističe sagovornica Danasa.

protest Srbija protiv nasilja
foto FoNet Marko Dragoslavić

Građanima Srbije je postalo potpuno jasno nakon majskih tragedija, napominje dalje, da vlast i njeni predstavnici nemaju kapacitet da odgovore na probleme u našem društvu bilo kako drugačije osim dodatnim nasiljem i pritiscima.

– Zbog toga je važno da svi zajedno 17. decembra damo jasan odgovor na tu politiku i oslobodimo Srbiju od nasilja, kriminala i korupcije – zaključuje Natalija Stojmenović.

Severna Koreja i sličnost sa Srbijom

Vladimir Pajić iz Pokreta slobodnih građana kaže za Danas da ovim stavom čelnici i predstavnici SNS još jednom potvrđuju da su stranka protivna demokratiji i pravima svakog pojedinca.

– Potvrđuju da su i stranka koja se zalaže za nepolitički i nasilni obračun sa političkim neistomišljenicima. Suštinski stranka uperena protiv sloboda – kaže Pajić.

PSG se zalaže za stabilnost i slobodu naših građana, dodaje, gde se političko, seksualno ili bilo koje drugo opredeljenje poštuje i ceni.

– Mi se fokusiramo na ekonomski razvoj i razvoj svakog čoveka nasuprot neizvesnosti SNS. Zalažemo se da živimo normalno – zaključuje Pajić.

Odnos robovlasnika i robova – Severna Koreja kao uzor

Miloš Pavlović iz Narodnog pokreta Srbije izjavu odbornice iz Bora ocenjuje kao veoma opasnu jer doprinosi daljim podelama i mržnji među političkim neistomišljenicima u Srbiji.

– Ja verujem da gospođa koja je dala ovu izjavu zaista želi da režim u Srbiji bude takav da postoji u odnosu robovlasnika i robova – napominje sagovornik Danasa.

To se neće nikada desiti, kaže, a posle promene režima “videćemo ima li mesta njenoj krivičnoj odgovornosti”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari