"Vlada Severne Makedonije postaje pion Srbije": Albanski političari kritikuju vlast zbog hapšenja bivšeg pripadnika OVK-a 1Premijer Severna Makedonije, Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Vlada postaje pion Srbije, poručila je danas na konferenciji za štampu poslanička grupa koalicije „Evropski front“, koju predvodi stranka DUI. Ovakav stav sledi nakon što im je danas postavljeno pitanje o hapšenju bivšeg pripadnika OVK Blerima Ramadanija od strane makedonske policije, za kojim se tragalo po poternici Srbije.

„Još nemamo mira među stanovništvom na nemirnom Balkanu i u regionu, a neko hoće da se buni i pravi gluposti. Vi ste svedok šta je sada ova vlast, koja nažalost igra igru drugih i postaje pion drugih i pion Srbije. Nažalost, sprovode neke stvari i vojnici OVK bi mogli slobodno da se kreću po Makedoniji. Ali ovo je vlada koja je dokazana i dok god imamo ministra koji podržava Putina i ministra koji ne prihvata nezavisno Kosovo, ovakve stvari će nam se dešavati“, rekao je poslanik DUI Sadula Duraku na albanskom jeziku prisutnim novinarima na konferenciji za štampu u makedonskom parlamentu.

Novinari prisutni na konferenciji u Skoplju tražili su od Durakua da odgovori na makedonskom jeziku.

„Imate prevod i prevedite ga. Albanski je službeni jezik“, rekao je Duraku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari