Si Đinping: Srbija i Kina dobri prijatelji i partneri, razvoju naših odnosa pridajem veliki značaj 1Foto: EPA/ WANG ZHAO POOL

Srbija i Kina su dobri prijatelji i partneri, koji uz međusobno poštovanje i poverenje, kontinuirano razvijaju saradnju, napisao je kineski predsednik Si Đinping, povodom Dana državnosti Srbije, saopšteno je danas iz kabineta predsednika Srbije Aleksandra Vučića.On je Vučiću uputio čestitku koju mu je uručila ambasadorka Kine u Beogradu Čen Bo.

„Pridajem veliki značaj razvoju odnosa Kine i Srbije. Spreman sam da sa Vama ulažem zajedničke napore kako bismo udruženo jačali razvojne strategije naših zemalja, produbili i širili međusobno korisnu saradnju u svim oblastima, ali i podigli sveobuhvatno strateško partnerstvo Kine i Srbije na još viši nivo, u cilju što boljeg života naših naroda“, napisao je Si.

Dodao je da pod Vučićevim rukovodstvom Srbija hrabro napreduje na putu „nacionalnog preporoda i ekonomskog razvoja, a životni standard građana se neprekidno poboljšava“.

„Prijateljstvo Kine i Srbije prevazilazi planine i okeane, vremenom postaje sve čvršće, a naše dve zemlje su dobri prijatelji i partneri, koji uz međusobno poštovanje i poverenje, kontinuirano razvijaju saradnju“, dodaje se u pismu.

Kineski predsednik je istakao i da kinesko-srpski odnosi beleže trend razvoja.

„Oblasti praktične saradnje postaju sve veće, sadržaji sve bogatiji, a to našim narodima donosi prosperitet. Zajedno radimo na očuvanju međunarodne pravde, odbrani međunarodnog prava i osnovnih principa međunarodnih odnosa i aktivno, ruku pod ruku, odgovaramo na istorijske promene u svetu“, napisao je Si.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari