Sijerto na mitingu SNS: Srbija je jaka, nisu zanemareni nacionalni interesi

Ostavite komentar


  1. ne bi se pravili ovakvi mitinzi pozicionih stranaka. Da smo jaki ne bi vladajuća koalicija najavljivala štrajk glađu zbog jednonedeljnih skupova nezadovoljih građana. Da smo jaki svake godine bi se otvaralo minimum 6 poglavlja. Da smo jaki ne bi postojala potreba za centralizovanom državom niti bi smo imali za ministra vojnog Vulina, čeličnu premijerku koja bi na nezadovoljne građane najradije poslala policiju i predsednika koji bi radije svakodnevno okupljao ljude koji ga ne podnose kako bi o sebi slao sliku obožavanog predsednika umesto da se drži svojih ovlašćenja. Da smo jaki ne bi nam pruge bile u stanju raspada, ne bi se prepravljali neotvoreni putevi, ne bi klizio potporni zid, ne bi se nekontrolisano sekle šume i ne bi niko smeo pretovarenim kamionima da se igra životima ostalih učesnika u saobraćaju. Da smo jaki ne bi niko smeo da se igra izdavanjem dozvola za derivacione MHE, niti neistinitim izveštajima o uticaju na okolinu. Da smo jaki ne bi postojala potreba za centralizacijom, nego bi smo imali drugačiji izborni sistem i odbornike, poslanike, predsednike opština i gradonačelnike bi smo birali direktno, ne bi nam ih žitelji glavnog grada postavljali. Da smo jaki ne bi postojala potreba da se žitelji glavnog grada zbrinjavaju po nepotrebnim državnim agencijama, fondovima, zavodima, kancelarijama, nego bi dozvolili da stvorimo normalnu državu. Da smo jaki ne bi smo morali da plaćamo pretplatu za RTS, nego bi smo imali regionalne televizije. Da smo jaki ne bi se žitelji glavnog grada osećali ugroženo kada im pojasniš da normalna država ne funkcioniše tako što oni stave šapu nad svime, pa nam piju krv na slamčicu, nego bi radili u privatnom sektoru kao sav noramlan svet i ne bi se nameštali tenderi za beogradske firme.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.