Simić (PSG): Vlast nema ideju i viziju 1foto: Andrija Vukelić/Pokret slobodnih građana

Zamenik predsednice odborničke grupe Zeleno-levog fronta i Pokreta slobodnih građana u Skupštini Beograda Stefan Simić izjavio je danas da vlast nema ideju i viziju kako grad treba da izgleda u budućnosti, a jedinu ideju koju imaju je da kradu novac građana Beograda.

Odgovarajući na navode odbornika vlasti da je opozicija doživela izborni debakl, Simić je rekao da je vlast sakupila sve što je imala, a da je siguran da ne mogu da nabroje svih 14 subjekata na listi i da su i pored krađe glasova imali manje glasova nego u decembru.

Simić je dodao da će se opozicija boriti i kroz institucije i sa građanima na ulici.

Govoreći o kandidatu za predsednika Skupštine Beograda, on je rekao da je Nikola Nikodijević personifikacija „propadanja ovog grada“.

Odbornik Srpske napredne stranke Aleksandar Mirković rekao je da svi koji su se ujedinili ujedinili su se oko boljeg sutra za Beograd, a da se opozicija ujedinila oko toga da se u Srebrenici dogodio genocid, a da Kosovo nije Srbija.

Odbornik poslaničke grupe ZLF i PSG Dušan Pavlović rekao je da Nikodijević već 10 godina sedi na čelu organa koji donosi loše odluke za grad, ali da je najpoznatiji po doprinosu projektu Beograd na vodi, koji je korupcionaški projekat.

„Beograd na vodi je vaš privatni grad koji se prostire na 177 hektara javne zemlje, koju ste dobili gotovo besplatno. Ali to vam nije dovoljno i odlučili ste da proširite svoje apetite, novih 327 hektara prema Adi Ciganliji, da srušite Sajam – kulturno istorijskog nasleđa ove države“, rekao je Pavlović.

On je rekao da se sve to dešava uz saučesništvo Nikole Nikodijevića, poručivši da opozicija ni milimetar javnog prostora neće prepustiti bez borbe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari