Simić: Srpska lista se ne vraća u vladu Kosova 1Igor Simić Foto: Srpska lista

Srpska lista ne vraća se u kosovsku vladu, kako to spekulišu neki prištinski mediji, saopštio danas portparol Srpske liste Igor Simić.

„Razgovora o obnavljanju naših aktivnosti u vladi nije bilo, niti se išta promenilo od trenutka kada smo napustili vladajuću koaliciju“, saopštio je Simić.

Dodaje da su u Srpskoj listi svesni da će njihova odluka za posledicu imati dalju homogenizaciju albanskih političkih aktera i njihov dogovor oko za njih važnih pitanja, „što se i u prethodnom periodu moglo videti po načinu na koji se takozvana opozicija odnosila prema vladinim predlozima u parlamentu“, navodi se u saopštenju za medije.

„Shvatamo nezadovoljstvo onih koji danas shvataju da bez izabranih srpskih predstavnika ne mogu da fingiraju postojanje političkog pluralizma i nekakvog multietničkog društva, ali još jednom naglašavamo da za ovu situaciju nismo krivi mi, već oni koji su na nas slali maskirane nasilnike sa dugim cevima“, ističe Simić.

Kaže i da je najbolji način da se Srbi privole da u punom kapacitetu učestvuju u političkim procesima jeste da se prekine minorizacija srpskog naroda i besprizorno postupanje prema njegovim političkim predstavnicima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari