Simović: Samo od ličnog interesa Vučića zavisi da li će se Srbija prikloniti Zapadu ili Rusiji

Ostavite komentar


  1. „kome će se Srbija prikloniti u sukobu Zapada i Rusije“

    Zašto bi se priklanjala ijednoj od zaraćenih strana ako je neutralna? Kome smo se priključili u ratu između Saudijaca i Jemena, ili Izraela i Palestinaca?

  2. Gospodine Simoviću,
    Kad privatni interesi nadvladaju javne, onda se više ne može reći da država postoji…

  3. Neprijateljski gest prema Rusiji je već učinjen glasanjem u Ujedinjenim nacijama.

  4. Samo da nam neko pojasni sta dobijamo ili gubimo uvodjenjem ili ne uvodjenjem sankcija i hoce li se to odraziti na i onako mizeran standard.Politicki pamfleti me ne interesuju,

  5. Svaka čast.Upravo sam ovo napisao juče na Danasu ali nije objavljeno…

    Dakle, Vučić i ekipa su u raznim legalnim i nelegalnim projektima (od gradjevine do raznih ‘uvoz-izvoz) i ona opcija koja manje ugrozi to (ruskoistočna kultura korupcije ili žmurenje zapada na jedno oko zbog stabilnosti) biće prijvatljivija.

  6. Sve zavisi od jedne cinjenice, u kojim bankama su zaradjene pare. Tu nema sale.

  7. molim i gospodina Simovica i sve koji objavljuju clanke na ovu temu, da nam kazu koji je njihov stav. Da ostanemo neutralni, da se priklonimo ovoj ili onoj strani. Lako je kritikovati, dajte nam konkretno misljenje, sa sve obrazlozenjem.

  8. Tina, nije gospodin pesnik i akademik duzan da se vama konkretno obraca i obrazlaze . Rekao je sta misli , sad vi razmisljajte.

  9. Prvo, Srbija se vec otvoreno priklonila zapadu glasajuci 2 puta protiv Rusije u UN. Vucic je javno osudio rusku agresiju na Ukrajinu. Drugo, Srbija ne uvodi sankcije Rusiji jer ima ekonomske koristi i nece ih uvoditi sve dok bude mogla. Svako ko je iole objektivan, ko zakljucke ne izvodi emocionalno vec na osnovu cinjenica, moze to da vidi i zakljuci.

  10. Mislim da ni Vučić ne sme da se opredeli za nešto što bi bilo potpuno protiv volje naroda.

  11. Srbija se Priklanja Srbiji
    Nego ljudi vole da diskutuju oko toga
    Ne bi li kasnije Rekli
    Evo bio sam u pravu to što sam Rekao
    A šta im to znaci pojma nemaju

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 21. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Biljana Lukić, novinarka

Danas su profesionalne dnevne novine kojima može da se veruje.