Mediji: Siniša Mali bi mogao ponovo da bude gradonačelnik Beograda, Šapić nije siguran? 1foto FoNet Aleksandar Barda

„A, nego ko će?“ Ovako je Aleksandar Šapić, doskorašnji gradonačelnik Beograd i kandidat SNS za ovu poziciju odgovorio na pitanje novinara da li će biti novi-stari prvi čovek grada. Ipak, sitaucija nije ni malo ružičašta za njegovu buduću poziciju na Starom dvoru. Prema našim saznanjima, uveliko se spekuliše da bi aktuelni ministar finansija Siniša Mali mogao da bude novi gradonačelnik, piše Nova.rs.

Naprednjacima se ne sviđa kolike je dugove „nazidao“ bivši vaterpolista i gradonačelnika. Veliki ulog je u igri i zbog izložbe EXPO, pa ne bi bilo iznenađenje da Šapić nakon izbora ne bude ponovo prvi čovek prestonice.

Iako je Aleksandar Šapić bio kandidat za gradonačelenika Beograda i nedavno vrlo jasno rekao da će to i postati, postizborna kombinatorika Srpske napredne stranke (SNS) mogla bi da dovede do toga da budući prvi čovek grada postane aktuelni ministar Siniša Mali.

Vrh SNS nije zadovoljan kako je Šapić vodio grad u prethodnom periodu, a prema procenama u prošloj godini je gradsku ostavio u minusu od 72 miliona evra.

Grad je praktično zapušten, javna preduzeća na granici likvidnosti i opstanka, a dugove koje je Šapićeva uprava nazidala nisu zabeleženi u dosadašnjoj istoriji grada.

Nisu samo dugovi razlog zbog kojih Šapić možda, na kraju i neće biti gradonačelnik.

Mediji: Siniša Mali bi mogao ponovo da bude gradonačelnik Beograda, Šapić nije siguran? 2
foto (BETAPHOTO/BEOINFO/MIODRAG TODOROVIĆ)

SNS je postavio pitanje izložbe EXPO kao glavno i goruće pitanje u Beogradu, što bi mogao da bude znak da će Siniša Mali, čovek od poverenja predsednika države ponovo postati gradonačelnik i početi da vodi računa o gradskoj, umesto republičkoj kasi.

Za to ne postoje formalne prepreke budući da je Mali bio 58. na izbornoj listi u gradu, pa može da bude odbornik, a samim tim i gradonačelnik.

Ni u kampanji naprednjaci nisu previše pomagali Šapiću, niti ga branili kada je za sobom vukao pun „kofer“ afera zbog kojih bi u nekim drugim zemljama podneo ostavku ili bio smenjen.

Još uvek nije doneta konačna odluka, ali ne bi bilo iznenađenje ukoliko se Mali vrati na mesto na kojem je gradio svoju političku karijeru u SNS. Naprednjaci sve više forsiraju ovu ideju, a da ima „dima“ svedoče i brojne situacije koje su se dogodile u poslednjih nekoliko nedelja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari