"Situacija je uzavrela, to ne može da reši komisija": Marinika Tepić odgovorila Ani Brnabić na predlog o komisiji za litijum 1foto FoNet Milica Vučković

Potpredsednica Stranke slobode i pravde, Marinika Tepić, izjavila je za Danas da se o komisiji o litijumu koju je najavila predsednica Skupštine Ana Brnabić, ne može govoriti bez prethodno organizovane sednice parlamenta koja bi se bavila samo tom temom.

Ana Brnabić je danas, gostujući na RTS-u, pozvala sve parlamentarne grupe da učestvuju u radu parlamentarne komisije „koja će imati neku vrstu nadzora“, a u kojoj bi učestvovali i eksperti.

Marinika Tepić je, govoreći o predlogu Ane Brnabić rekla da je „uslov svih uslova“ posebna sednica Narodne Skupštine o rudarenju litijuma, na čemu, tvrdi ona, insistira cela opozicija.

„Bez ispunjena tog zahteva, ne može se govoriti ni o čemu drugom“, rekla je Tepić.

Ona je naglassila da su građani izuzetno uznemireni zbog najavljenog rudnika litijuma, dok je situacija „uzavrela do maksimuma“.

„To ne može da reši nikakva komisija, niti posete državama koje imaju litijum, a nisu počele njegovo iskopavanje“, rekla je Tepić referišući i na drugi predlog predsednice Skupštine – da se organizuje poseta Finskoj i Nemačkoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari