Sjaši Kurta da uzjaše Murta: NPS o kadrovskoj vrtešci SNS-a u Kragujevcu 1Foto: GrO NPS Kragujevac

 

Narodni pokret Srbije u Kragujevcu kritikuje kadrovsku vrtešku, pod okriljem Srpske napredne stranke, u javnim preduzećima u Kragujevcu.

– Kao nebrojeno puta do sada, tokom 12 godina autokratske i štetočinske vlasti režima, pokazalo se da su za naprednjake partijska knjižica i servilnost ispred struke i biografija u pogledu odabira rukovodioca javnih preduzeća, što su naši sugrađani mogli upravo da vide na primeru JKP „Šumadija” i „Energetike”, ističu iz Gradskog odbora NPS.

Za rubriku verovali ili ne je, po njima, izjava Miroslava Petrašinovića, novopostavljenog direktora JKP „Šumadija”, da neće podneti ostavku na poslaničku funkciju, uprkos izboru na poziciju direktora.

– Bahatosti naprednjaka nema kraja, a slučaj Petrašinovića pokazuje da je za SNS država samo partijski plen, a da su moral i javni interes za njih nepostojeće kategorije, smatraju iz kragujevačkog Narodnog pokreta Srbije.

Po njihovim rečima umesto izbora stručnjaka sa ostvarenim karijerama, „naprednjački” poslušnici će nastaviti da vode javna preduzeća u gradu putem propadanja, kao što uostalom vode i grad tokom svih ovih godina.

– Nažalost, račune će ispostavljati građanima, kroz uvećane cene usluga, kako bi se nadomestili gubici u katastrofalnom upravljanju javnim preduzećima, zaključuju u svom obraćanju javnosti i medijima iz NPS Kragujevac.

Da podsetimo, kao što je Danas već pisao juče je na Trećoj redovnoj sednici Skupštine grada na funkciju člana Gradskog veća za komunalne delatnosti izabran Stefan Jovanović, dosadašnji pomoćnik gradonačelnika Kragujevca za omladinu i saradnju sa Univerzitetom. On je na predlog gradonačelnika Nikole Dašića, izabran većinom glasova odbornika a zbog ostavke Maje Angelovske koja je do sada obavljala tu funkciju.

U okviru tačke dnevnog reda koja se odnosila na izbore, imenovanja, postavljenja i razrešenja, pored ostalih imenovani su vršioci dužnosti direktora više preduzeća i ustanova: Javno-komunalnog preduzeća „Šumadija” – Miroslav Petrašinović, Šumadija sajma – Marko Vujnović, Knjaževsko-srpskog teatra – Aleksandar Štajn, Centra za negovanje tradicionalne kulture „Abrašević” – Nemanja Rajčić i Narodnog muzeja Šumadije Kragujevac – Katarina Babić.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari