SKOJ traži da se u Beogradu podigne bista kineskog predsednika Sija 1Foto: Facebook / SKOJ

Savez komunističke omladine Jugoslavije (SKOJ) zatražio je danas od predsednika Srbije Aleksandra Vučića da Beograd dobije bistu Si Đinpinga, povodom 70. rođendana kineskog predsednika.

„Postavljanjem biste Si Đinpingu naša zemlja bi se na dostojan i simboličan način odužila narodu Kine i njihovom lideru, na velikoj pomoći i doprinosu u borbi sa koronavirusom u Srbiji, kao i na konstantnoj podršci koju Kina pruža našoj zemlji“, navodi se u saopštenju SKOJ-a.

Ta organizacija je ocenila da bi bista predsednika Kine mogla da bude postavljena u Parku prijateljstva na Novom Beogradu, nedaleko od ambasade Kine koja je uništena u NATO bombardovanju 1999. godine.

„Kina je stavila veto u Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija kada je NATO otpočeo zločinačku agresiju na našu zemlje, a takođe socijalistička Kina ne priznaje lažnu državu Kosovo. Dok su nas drugi gađali osiromašenim uranijumom, i danas posle 24 godine i dalje smatraju to opravdanim, Kina nam je uvek samo pomagala i branila naše interese“, smatra SKOJ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari