Skot: Rat je uvek greška, žao nam je civilnih žrtava bombardovanja

Ostavite komentar


  1. Pa nisu bombardovali hrvate kad su isterali 250000 Srba, nego su bombardovali nas, tako da ne mogu da razumem, kako je moguce preci preko toga? Takodje, ambasador se izvinjava za civilne zrtve, a ne i za sve ostale zrtve i materijalnu stetu, i guranje i ovako nazadne Srbije jos vise unazad. To samo znaci ds Amerika misli da je vodila pravedan rat po njihovim merilima. Zasto je Srbija bombardava zbog politike na Kosovu, a Hrvatska je pobednik koji je u savexnistvu sa istom tom Amerikom, koji je proterao 250000 ljudi? Kakva je to pravda? Zasto bi to Srbija i Srbi prihvatili?

    1. Pa nisu valjda trebali da bombarduju Stab Ante Gotovine sa 20 americkih vojnih savetnika?

  2. Hvala na inteligentnoj i saosecajnoj poruci G. Ambasadore. Evo vam za uzvrat jedna srpska izreka, za poneti: „Cutanje je zlato“.

  3. Kosovo vise nije fokus Americi, sto nam ide u prilog. Imaju vece probleme.

  4. Kajl Skot govori pravo diplomatski, kao da nista nije rekao. A ovo umetnuto izvinjenje za civilne zrtve je vec degutantno!

  5. Imam ja kreativno resenje za KIM, al ne znam dal bi se Amerima dopalo. KiM bi kreativno mogla da ostane pokrajina Srbije kao sto je bila.

  6. Predsednik Tramp i njegova admistracija apsolutno ne pokazuje da smo prijatelji i da imamo prijateljske odnose, ali trebao bi jer je predsednik Vilson to i pokazao jedini na pravi nacin.

  7. Rat je greska ali ima kraj,Openhajmerov izum ostao za navek pretnja!Kreativnosti ljudi opterecenih prosloscu I nemogucim obecanjima ne postoji.Drzava ubira porez,a to Albanci nisu radi da dele iako su od takvog zivota imali velike asne.

  8. Rat jeste uvek greška ali ne vredi sad Skotu da se izvinjava kada su pala velike žrtve rata 1999. godine.

  9. Vi ste G-dine predstavnik Klintonisticke kamarile koji je na nesrecu ostao u mojoj zemlji u cije sirotinjske probleme se otvoreno I arogantno mesate. Vas sarkazam u obracanju Srbima je notoran.Ne pricate Vi ovo sto Vam je zao Srba cak mislim da Vas ne iteresuju ni Albanci jedino Vas interesuje Kosovo.Nije ni cudo sto smo mogli da procitamo receimo u Polticii Enviditi komapnija Vesli Klark za ekplotaciju rudnika na Kosovu itd . Sto se tice Politike admistracije Trampa vidim da ste na liniji Vase Demokratske partije. Nije tacno da se globalna polItika ne menja cijom izjavom tupite ostrice nase nade.Tramp je otvorio livnicu u Pensilvaniji dok je Mccain tvrdio da to nikada se nece destitl . Okruznei ste savetnicima (srpskim) I “prijateljima” koji su iz raznih gornjih I donjih Dubica, oficirskog naselja Novi Beograd na brzinu obogaceni prodajom svega narocito oruzja dece komunista koja Vam govore da ste u pravu. Mislim da nemate dobar presek sta drugi misle. Pre gore pomenutih postojala je generacija nas koji smo za par ‘’501” prelazili granicu na Trstu bili maltretirani od strane Slovenaca skidani do gole koze ispred sluskinja I kucnih pomocnica koje su prelzile tu granicu na licne karte da bi pre podne sluzile u bogatim kucama u Trstu. Glancali smo nase iznosene kaubojske cizme (pre Ristica video to od nas) I klizaljke na Tasu redovno posecivali Americku citaonicu na Strafti (noramlno bili slikani) da bi pokazli bunt protiv jendoumlja . Za uzvrat nase majke koje su odvajale od usta da bi nam platile casove engleskog sedele pod bombama arogantnog Vesli Klarka a mi satanizovani od New York Times Toronto Star do GQ do The Nation. Nasa dece prebijana po skolama kao teroristi. NAS STE RAZOCARALI. Zato je vreme da nas ostavite na miru. Izrael ima parvo na Jerusalem ako je isina sto Netanahy kaze da smo prijatelji od Rimske republike onda mi polazemo puno pravo na Kosovo. Zasto Marko Djuric Vas nije “obavestio’ o tome skolovan je tamo.

  10. Zelim da kazem da nam Vas uteha ne treba cak je ponizavajuca. Drzite Srbiju pod rafiniranim sankcijama I u privrednom ropstvu vec dve decenije za parce teritorije. Vi ste ovu karikaturu od Predsednika obradili a narocito Nemci bio je lak plen zbog svog psihickog stanja koje je toliko vidljivo (nazalost zao mi je iskreno) Mi smo izgubili on jadan mora da potpise defintivnu kapitulaciju. Ovde pocinje kraj moga naroda I rasparcavanje Srbije do beorgradsko pasaluka . No postoji nada I ona je napisana u mom kometaru Vama davno . Zar nije vreme da sada ostavite Srbe povucete svoja predstavnistav u Crnu Goru I “Kosovo” uspeli ste nema potrebe da Vasim prisustvom ponizavate ovu sirotinju. Ovo sam Vam napisao davno ako hoce da objave Politika je objavila.Prvario sam se u vezi Vaseg brzog odlaska pomagajuci Trampe zeleo sam promenu politke prema Srbima.
    “G-dine Skot Politika je objavila moj komentar u vezi vase sarkasticne izjave pod naslovom „Mozete da imate dobre odnose sa Zapadom i Rusijom“. Ja sam Vam tu predvideo brz odlazak iz Srbije evo ga deo „Mi uvek lepo ispratimo sa muzikom one koji moraju da odu kada se svetske prilike promene. Inace mi jesmo poprecni presek kultura od Cele Kule do Kragujevca mnogi su pokusali da nas prevaspitaju pa su otisli a carevine im vise ne postoje. Moj glas ide Trampu.“ G-dine Vasa gazdarcia je dobila „Foglio di Via“ od americkog naroda a vi budite srecni sto je Tramp izabran jer ce te moci naci posao u privredi posto kompanije vracaju poslove. Ukoliko budemo pametni sa Trampom (on je pragmaticna osoba) mozemo kako bi se reklo „cut the deal“ U svakom slucaju ima vise sluha od korumpirane dinastije Klinton koja srusena u 2:13 ujutro po istocnom vremenu kad je pao plavi zid tj Pensilvanija. Suska se da se Soros vise nigde ne pojavljuje kazu mozda je na putu za vecna lovista ko zna.Sretan Vam put
    Одговори | Препоручујем 42

    1. А ми због председниковог психичког стања треба да га сменимо а не да чекамо да учини и последњи чин велеиздје. Амбасадор Скот ради за своју земљу а наш председник треба да ради за Србију. Пошто сви виде да је неспособан да било шта уради сем да бестидно лаже треба га послати у историју а можда и у затвор

    2. Dušane,
      pročitaj svoje komentare još jednom. Možda ćeš uvideti u drugom čitanju da ne umeš da izvučečeš ispravan zaključak iz raspoloživih činjenica. Kao i većina građana Srbije srpske nacionalnosti.
      Džaba si se trudio.

  11. Hvala na izvinjenu, s postovanjem prema svim zrtvama…
    PS: Trebamo biti prijatelji i graditi buducnost, a zlocinci moraju da odgovaraju ma koje vere ili nacije bili, pomozite da zrtve pocivaju u spokoju..slava im…

  12. Bas je SLUCAJNO u istom danu, jedan bivsi i jedan aktuelni americki ambasador se oglasavaju u javnosti Srbije sa porukom „AMERIKA NE MENJA POLITIKU“ prema Kosmetu. Pa cemu sluzi nas ministar inostranih poslova Ivica Dacic, koji je nedavno imao susret sa americkim savetnikom za nacionalnu bezbednost Boltonom, drzavnim sekretarom M.Pompeom i desnom rukom americkog predsednika Donalda Trampa, Dz. Kusnerom. Zar nije mogao I.Dacic da posle tih sastanaka posteno kaze Srbima da li se menja politika SAD i koliko prema Kosmetu ili ne. Ili se i dalje LAZE srpski narod. Ili pak Srbija uopste nema vlast u zemlji, vec je VLAST kod onoga kome su poverene nase pare, na ne bas legalan nacin, a on je iste malo IZGRICKAO , OTUDJIO SE i od naroda i od drzave pa sa svojom klikom na silu namece STAVOVE, koji njemu licno odgovaraju, kako bi opravdao zloupotrebu i kriminalno licno bogacenje, a i otkupio svoju glavu pred najezdom svetskih mafijasa s kojima je radio. A, zloupotrebljen je CITAV NAS zivot od 1992. godine do danas, jer svaki dogajdaj od tada pa do sada bio je na stetu Srba i drzave SRBIJE, koju ovih dana GILJOTIRAJU, a za DZELATA su odredili neke od bivsih i sadasnjih predstavnika vlasti Republijke Srbije.
    Zvuci bizarno, ali svi se mi Srbi pitamo-kako smo pre 30 godina dosli u ovu situaciju da budemo zrtve najmocnijih sila i meta osvete drustveno nesocijalizovanih naroda, nacionalnih manjina i zaostalih PLEMENA nasukanih nekim cudom na Balkansko poluostrvo. U pocetku, jos od vremena Ante Markovica bese nestasica para. Po mom misljenju spas je potrazen u hiperinflaciji, odnosno finansirajunju drzave preko primarne emisije. Tada se preko upada u platni sistem i stampanje para provrtelo oko desetak milijardi dolara, koje su jedno vreme evidentirane kao VANBUDZETSKA SREDSTVA, kasnije samo kao inkognito evidencija. Najverovatnije te su pare po dogovorenom principu podeljene svim republickim klikama bivse Jugoslavije, na inostrane racune komunistickih funkcionera, koje su ih vrtele kroz ratove u Hrvatskoj i BIH. Srpska klika, zna se ko je bio na celu, prigrabila je CETIRI MILIJARDE DOLARA. Naravno bio je to veliki biznis i KOCKA, u kojoj su nasi LOPOVI AMATERI sela za sto sa svetskom MAFIJOM , predvodjenom Klintonom koji je i danas ziv, za razliku od Milosevica, Tudjmana, Izetbegovica i njihovog zajednickog americkog advokata Holbruka. Po svemu sudeci gubitak u toj partiji sa Hrvatskom, platili su 250.000 proteranih Srba iz Krajine sa svojih vekovnih ognjista. Taj ceh doadatno smo platili mi Srbi iz Republike Srbije, jer smo sunarodnike morali da zbrinemo i hranimo. U BIH su ljude ispreturali kao krompire, a Srbi su na kraju izgubili 30 posto teritorije, i morali su da ukinu sopstvenuu Vojsku RS, koja im je to obezberdila i koju su tako nagradili za ostvarenje prve srpske drzave preko Drine. I sve to samo zbog losih karata naseg tasdasnjeg PREDSEDNIKA na Klintonovom stolu. Kao sto u kocki obicno biva, kad gubite vi stalno mislite da ce te u sledecoj igri da se izvadite. I tako je nase tadasnje rukovodstvo zamislilio da ce se iz prethodnih poraza otplatiti ako na neki nacin uzme 5,5 milijardi dolara koje je u to vreme imala albanska mafija. Nasa klika je na sto „bacila KOSMET“, a Albanci narko dolare. I sada je kraj partije, karte su nam tropa i mi jos uvek blefiramo. Gomila narko dolara mora da se da NARKO DILERU BILU KLINTONU, bez obzira ko pobedio u partiji, jer ce inace TRAMP i americka vojska da mu „zavrne siju“ i onako sparusenu od side. Shodno tome ostaje da se deli samo nas ulog-Kosmet. Ili u jos gorem slucaju da izgubimo sve. Na tom stolu umrece i DRZAVA SRBIJA. Samo ce nastaviti da zive oni koji su stavili MILIJARDU DOLARA u svoj kleptomanski dzep, sa svojim umisljenim pobedama. Kakva sizofrena fatamorgana i moderni suicid jedne drzave koja je u proteklih osam vekova HRISCANJSTVU dala „INTELEKTULANI STOF I SVETLO“ za buducnost, od SVETOG SAVE DO TESLE I PUPINA.
    P.s. Jedini razlog da ne objavite ovaj komentar moze biti samo vasa CENZURA

Ostavite komentar


Politika

Da li je oživljavanjem projekta Jadar, vlast oživela i srpsku opoziciju? 8

Da li je oživljavanjem projekta Jadar, vlast oživela i srpsku opoziciju?

Ponovnim otvaranjem teme eksploatacije litijuma i obnovom projekta “Jadar”, stvoren je kontinuitet tenzije u diskursu između vladajuće garniture i opozicije koji kulminira od decembarskih, preko junskih izbora pa sve do danas, a naš sagovornik Đorđe Vukadinović smatra da je preusmeravanje fokusa sa izbora na pitanje eksploatacije litijuma "reanimiralo opoziciiju koja je doživela kliničku smrt".

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Dragan Velikić, pisac

Danas su jedine dnevne novine koje ne uređuje podzemlje.