Skupe tašne i destinacije finansiraju građani Srbije

Predstavnici opozicije i analitičari komentarišu zašto Aleksandar Vučić javno ponižava pojedine naprednjake

Ostavite komentar


  1. Evo jedan šlagvort na navodno vrlo ekskluzivnu destinaciju Brioni i Hvar,prošle godine je Slobodan Orlić taj najglasniji bunđija koji sedi do klempavog Martinovića bio u Porto Carrasu gde jedan dan košta preko 300€

    1. Pitaj vucicu onu iz Savskog venca sta kupuje,sta nosi ,zasto nista nije uradila na opstini I blic je objavio koliko joj tasna kosta.Da joj tata nije kupio?

      1. Hahaha dobar si mali cigo! Baš je ovde pravo pitanje „a opozicija?“, siroti mali bote!

  2. Sta sef partije govori na stranackim organima, koga kritikuje, ponizava i grdi kao malu decu, gradjane ove zemlje ne treba da zanima i to ne treba da prenose mediji. Ovo sto Vucic radi je u funkciji jeftine propagande, igrokaz za narod, kojim se on lazno predstavlja kao skroman , radan i vredan, koji ne ide na odmore, dok su oko njega „mangupi u vlastitim redovima“ sa brendiranom garderobom, skloni skupim letovanjima, bahacenju i sl. Volela bih kad bi neki mediji objavljivali i podsecali stalno gradjane kako su izgledali i kako su se oblacili Toma, Dragica, Vucic, Nesa, Jorgovanka, Jadranka, Marija, i ostala SNS bolumenta pre 2012 i videli bismo strasnu transformaciju od kulova i dzibera u“ gospodu“ a sve o nasem trosku. Naravno, da nije dovoljna Chanel torbica da neka seljancura postane gospodja ili gospodin zbog Armani odela. Oni i dalje ostaju prosti i primitivni kakvi su i bili.

    1. AV-e vredna zrtva sa tako malom platom-kofere u ruke mrs sa svojim batom!

    2. Ova slika, je veoma jaka…sa AV desne strane se vide uvlakacica i uvlakac koji se ozbiljno bore da njihovo oduševljenje nakon epskog govora, izraženo kroz aplauz dopre do vodje.

  3. Jadni su oni sto su prihvatili da igraju ulogu pokajnickih subjekata za AVove demagoske i ponizavajuce tirade.Treba biti krpa od coveka pa prihvatiti takvu ulogu, kao i ulogu `pačića malih` u Skupštini.

  4. Ajde sto terorise narod, a sada je jos poceo i svoje funkcionere da zaskace. Cist demagog.

  5. Ovo je demagogija širokih razmera projektovana u nekoj agenciji u Americi, Britaniji ili Nemačkoj. Gradjani Srbije debelo plaćaju razne agencije i inostrane timove koji projektuju politiku opstanka Vučića na vlasti. Ne mislite valjda da ovakve budalaštine projketuje Selaković, Vulin ili Djurić……………..

    1. Ma kakve strana agencije. To je prekopirano iz vremena SKJ. Kako kažu upoznati, tako se isto i tada kritikovalo, a posle sastanka idemo na piće zajedno da svi čujemo šta ima novo u Parizu ili Milanu.

  6. Puca tikva naprednjačka!
    A vođa plače što ga njegovi saradnici ne „brane“ od napada i svestan je da mu saradnici okreću leđa i spremaju se na beg!!
    Al će biti puno kandidata za svedoka saradnika na suđenju velikom vođi!!

    1. Sutra će se ti isti likovi pojaviti u „dresu“ opozicije. Tužna realnost još tužnije Srbije.

  7. U celosti je super opisana tehnologija vladavine.
    /
    Nažalost u mom bližem komšiluku i dalje
    čujem MANTRANJE
    „pa on je tako dobar“
    „on je tako lep“
    „dao nam penzije“
    „i ovi pre njega su bili isti“
    „biće nam bolje treba da se nadamo“
    „navikla sam da glasam za njega“
    /
    nema šanse razgovarati sa ovakvim ljudima.
    Oni ne nameravaju misliti svojom glavom.
    /
    Tako da, promene nema.
    /
    Boljeg nemamo , a goreg ne možemo naći.

  8. Rece Boban Stojanovic da Vucic voli da vredja svoje saradnika ali ne kaza da voli i svoj narod da ponizava -da je lenj,neobrazovan,da mnogo spava,da on rinta za celu Srbiju,da samo on brine o svakodnevnim problemima svakog gradjanina i tako redom.Ima tu velike razlike,to sto zbog demagogije i da pokaze ko je gazda u svemu i svuda vredja svoje partijske poklisare od toga vredjani,ako to uopste osecaju,debelo naplacuju apanazama u skupstini,odborima,skupstinskim i nadyornim,putovanjima po belom svetu od kojeg Srbija nema nikakvu korist.Na drugoj strani gradjani se ponizavaju a to nicim i nikako da naplate.Vidite ovu na slici pored Vucica,on je cas Kraljevcanka,cas Krusevljnka gde joj se vise svidja i od cega ima vecu korist.Kad ju je pokojni Predrag Mikic ,bivsi savetnik Tomislava Nikolica,lansirao u vrhove naprednjaka bila ke Kraljevcanka,kad je on nestao ona je Krusevljanka jer je avanzovao Bata Gasic.Istina,od nje ni Kraljevo a ni Krusevac nemaju nikakvu korist.Drugo,yar ‘e Vucic da smeni kraljeva;’kog gradonacelnika Terzica kad ga je ustolicio Vuci’ev covek od poverenja Yeljo Milojevic.Danas taj decko uzima proviziju od koga i gde stigne od kafanskih racuna do vecih javnih nabavki.Koliko je samo takvih u Kraljevu,lendovi,halapljivi,bahati.Samo klicu Vucicu i aplaudiraju kao ova na slici pored njega i rade za svoj dzep.

    1. Vucic oponaša samo svog politickog gurua Seselja, nişta ni novo ni original no.ZA SVOJE JAVNE NASTUPE MSKSIMALNO KORISTI NEPISMEMOST I PRIMITIVIZAM 70% srpskog naroda I saglasno tome ispaljuje paorske pikanterije i pogađa u centar, naravno!

  9. Moliće on boga da ga opozicija štiti, kad budu njegovi počeli da reže i sateravaju ga u ćošak. Kome nije jasno, nek gleda Lion King, kad ujka Scara opkole njegove hijene na kraju, a on bi Simbu od blata pravio…

  10. Konstatacija je tacna, sumnjamo da funkcioneri stranaka na vlasti dobijaju znatno vise nego sto su njihova zvanicna primanja. Ali u pitanju je samo sumnja. Pokusacu da na primeru Telekoma iznesem nesto sto je vise od sumnje. Krajem prosle godine Telekom je kupio nekoliko kablovskih operatora za nesto preko 300 miliona evra (od otga je lavovski deo, 190 miliona dat za Kopernikus).Svi mi (nas oko 4.800.000 gradjana) smo akcionari Telekoma. Pitanje je ko je doneo odluku za kupovinu, ko je izvrsio procenu vrednostii na osnovu kojih kriterijuma? U javnosti su se pojavljivali ljudi iz struke koji su tvrdili da je realna vrednost kupljenih kablovskih operatora znatno manja, cak mozda i 10 puta, odnosno da oni zajedno ne vrede vise od 30 miliona evra. Ono sto je najosetljivije, novac je od strane preduzeca u vecinskom drzavnom vlasnistvu isplacen privatnim preduzecima, sto automatski znaci mogucu korupciju. Telekom nije imao taj novac, pa se morao zaduziti kod banka za otprilike 300 miliona evra. Na osnovu cega su banke odobrile kredite da li je bilo intervencija da to urade? Verujem da jeste, posto bi profesionalci tesko prihvatili ovu „maglu“ kao ozbiljan biznis plan. I sada kada su dugovi Telekoma drasticno porasli, organizatori seme pokusavaju da zakrpe rupu I nalazu Nadzornom odboru da predlozi Skupstini akcionara (sednica 26.06.2019) da se ne isplati dividenda I sva dobit stavi kao nerasporedjena, a to znaci da se ubaci u rupu stvorenu krajem prosle godine. Svi mi akcionari Telekoma smo dvostruko osteceni – necemo dobiti dividend, a u budzet nece biti isplacen deo koji pripada Drzavi, pa ce onamorati od nas da uzme vise. Ima nagovestaja, da ce se isto pokusati I u naredne dve godine, kako bi se RUPA u potpunosti zatvorila. Novac je isplacen PRIVATNIM PREDUZECIMA. Hajde da vidimo, kako je on upotrebljen? Da li je vlasnik Kopernikusa, na primer, paltio kupio stan ili poslovni prostor u Beogradu na vodi, da li je platio zakup autobusa ili je mozda dobit iz 2018 podigao u gotovini? Sve ovo su pitanja za DRI, za tuzilastvo I policiju koja treba da postupi po nalozima oba ova organa. Ako to ne ucine ,onda moramo mi, akcionari Telekoma, da ih stalno podsecamo!

    1. Od Telekomovih para su kupljene dve televizije sa nacionalnom frekvencijom O2 i Prva, a vlasnik kopernikusa je gle cuda brat visokog SNS funkcionera. Oni nisu u stanju ni da sakriju pljacku kako treba, toliko su ograniceni.

      1. Da li su od tih para kupljene televizije ili je uzet kredit za njihovu kupovinu, to nije toliko vazno za ovu pricu. Ovde je vazno da je novac svih nas, akcionara Telekoma (ukljucujuci I Drzavu kao najveceg) zavrsio u privatnim preduzecima, a da je cena po misljenju strucnjaka visestruko veca od realne. Time smo mi svi kao akcionari osteceni, a taj koji nas je ostetio MORA DA ODGOVARA. Takodje, tim privatnim preduzecima je omogucena portivpravna dobit, a tragom raspodele dobiti kod njih se moze utvrditi kako je ona rasporedjena. TO JE OZBILJNA SUMNJA U IZVRSENJE KRIVICNOG DELA KOJA SE MORA PROVERITI. Kao posledica toga, dobit za 2018 u iznosu nesto vecem od 80 miliona evra (a verovatno I dve naredne godine) ce biti ostavljena kao nerasporedena I posluzice za pokrice gubitka zbog ove kupovine (kada se slegne prasina, veci deo vrednost kablovskih operatera ce u knjigama Telekoma bit umanjen do neke realne vrednosti). Inace, i ja sam cuo price da su ti isti kupili udeo u televizijama, a da su kablovski operatori kupljeni da se parira Solaku I Djilasu, ali to je oflklor kojim se zamagljuje ova, po svemu sudeci, kriminalna transakcijanije. Sustina je da smo Drzava I mi kao akionair OSTECENI, a da su privatna preduzeca ostvarila NEZAKONITU DOBIT. U njenoj raspodeli se krije kljuc ko je to sve organizovao I koliko je dobio. Ovo je prilika za istrazivacko novinarstvo da prikupi sto vise detalja!

      2. Bivši vlasnik Kopernikusa je za te pare kupio Prvu i O2 televiziju i sada AV kontroliše sve televizije sa nacionalnom frekvencijom. Čist primer prelivanja para iz državne u partijsku kasu.

  11. baš me briga za radnice i ko gde letuje. brine me da nijedan od naših opozicionih lidera nije se osvrnuo na izjavu av da ce sns uz saglasnost porodice osnovati fond brana crnčević za obrazovanje mladih kadrova. kako da opozicioni lideri nisu primetili ovu izjavu jer trebalo bi da znaju ko je brana crnčević i kakve je on vrednosti promovisao . njegova kolumne sinovac u dugi bila je jedan od glavnih promotera srpskog nacional šovinizma zajedno sa čuvenom rubrikom odjeci i reagovanja u politici kao i celokupno pisanje politike ekspres. da li naši opozicioni lideri ne znaju ko je crnčević ili nemaju hrabrosti da se suprotstave i komentiraju ovu ideju velikosrpskog nacionalizma. kako može brana crnčević da bude uzor za obrazovanje mladih generacija. čovek je bio i radikal i dps-ovac koji zajedno sa kertesom nije izlazio iz kancelarije dafiment banke i vovek koji je radio na širenju mržnje itd itd. čudi me da opozicija nije ovo primetila ili pak ni ona nema hrabrost da kaže dosta sa nacionalizmom

  12. Tamo gde je lova, gde se nameštaju tenderi, tamo gde je moć, gde ti nude velike pare, mnogo veće nego lekarima, tamo gde je mogućnost da se uzima sa (velike) gomile, tamo se spušta jato preletača, pričajući pri tom da to rade zbog svojih političkih uverenja.

  13. Aleksandar Vučić je najveći lažov u istoriji srpske politike. U ovom njegovom govoru ima jedno milion laži. Ovo za Brione je sitnica što ga je provalio Pajtić. Recimo Vučić kaže da je 2012. nasledio zemlju u gorem stanju nego 2000. godine. To je takva laž koje se lako dokaže: BDP 2000. je bio 6,5, a 2011.46,7 milijardi dolara, kako je 46,7 gore od 6,5, BDP per capita je 2000. bio 870 dolara, 2011. oko 6.400, pa kako je 6.400 manje od 870. Inače ta zločinačka vlast iz 90.ih SPS-JUL-SRS (danas SNS) je smanjila BDP per capita sa 17.500 na 870 dolara tokom 90.ih. Eto ko je uništio ekonomiju. Samo od 90. do 94. godine smo imali kumulativni pad BDP-a od -80%, da ne govorim u vreme rata 1999. koliko je još pao BDP. Javni dug prema BDP-u 2000. je bio 201%, a 2011. oko 45%. Da ne govorim da je u vreme vlasti DOS-a, DS-a i DSS-a bilo mnogo više investicija, a Vučić kaže da je 90% fabrika on otvorio. Inflacija je 2000. bila oko 120%, a posle kada je DOS došao na vlast spustio je inflaciju na 2-3%. Jednostavno Vučić sve laže i ništa mu ne treba verovati. Vidite kako sam ga lako demantovao da je gore stanje u Srbiji bilo 2012, nego 2000. Priča oko Bora da je DS ostavio dug od 1,2 milijarde dolara je takva laž, kad je upravo to uradila Vučićeva vlast, samo su na neprofitabilnu topionicu slupali 400 miliona dolara, plus 6 godina držali Spaskovskog koji je svake godine gomilao gubitke. Isto važi i za Sartid. Vučić dovede onog Kamaraša koji napravi više stotina miliona evra dug, Vučić kaže DS nam ostavio dug. To koliko Vučić laže nije normalno više.

    1. To je po onoj komunjarskoj prici: „Pre rata nismo imali nista, a onda su dosli Nemci pa nam unistili sve“. AV stalno prica kao su „zuti lopovi“ pokrali zemlju. Ima samo jedna sitnica (da se nadovezem na Vase podatke): Ako je posle bombardovanja zenlja „bila na nuli“, sta su to onda zuti uspeli da pokradu? Pre ce biti da su mnogo toga stvorili od 2000. do 2014. pa su imali sta i da kradu. To je ta kontradickija u koju on stalno upada: „Nismo imali nista, a onda su zuti pokrali sve“.

  14. zanimljiv primer taj ZB, što je letovao na hvaru ili brijunima je normalno
    u kontekstu destinacije za njega,
    a sećam se nekih drugih da su odmah proglašavani
    ustašama, u srbokazu srbskih čmaroida…
    čak i veliki nole onomad, koji je u ndh boravio s porodicom???

    ostavljeno vam je u amanet:
    Na prevari ni jedna vlast
    ne može dugo živjeti!
    Tito

    1. LETOVALA U HRVATSKOJ. JOJ KAKVE GLUPOSTI SU PROBLEM!
      ZALIM ONE KOJE TATA PONIZAVA JAVNO.

  15. Da je gospodin Babić hrabar da ne pominjem reč m odmah bi posle onoga što mu je ŠEF rekao potražio posao u struci makar i u Tanzaniji,pozdravlja ga stariji kolega po struci

  16. Ова Вучићева демагогија подсећа на чувени Титов говор који је он одржао у Сплиту 6. maja 1962. године.
    За млађе читаоце: Тито је у том говору оштро критиковао понашање неких функционера, одструпање од лиnије СКЈ као и разне деформације у друштву.
    Говор је наишао на изванредан пријем код народа, а Титу донео још већу популарност.
    Но протеком времена тај говор није произвео никакве позитивне ефекте … ствари су наставиле да се одвијају по старом, а проблеми и противречноти у друштву су се гомилали све више и више…

  17. Vucic je za KP Kine 100% u pravu. Decu njihovih funkcionera zovu „princevici“, a nigde na svetu ne postoji stranka u kojoj sedi vise bogatih. Mozda ima neki omladinac da nije milioner, mada cisto sumnjam. Stvatno su im oni uzor i vec lice.

    1. Dragane on želi komunorobovlasnički kineski sistem gde podanici kao moderni robovi rade za partijski određenu platu a po unutrašnjosti deca od 11-12 godina starosti rade u partijskim fabrikama za nadnicu od dolara dnevno. Ko je gore sa njima u partiji, mali je bog i batina a ko je dole crni je rob i ne vidi izlaz niti nadu za izlaz iz te situacije u takvoj zemlji za svog života. Da li ti Srbija liči da ide ka EU ili ovom drugom kineskom modelu. O ruskom komunomafijaškom modelu nekom drugom prilikom.

  18. Jeftina demagogija csk i za Vuciceve standarde. Kopira Putina i Orbana… da li iko moze da zamisli da to u demokratskoj drzavi neki ptedsednik uradi svom poslaniku. Ako je pare posteno zaradio moze da ide gde hoce. Ako nije, zatvor. Trece nema

  19. Jako ga pogadja ovo sto mi piskaramo.
    Jos 1000 godina ce vladati on i ovakvi.
    Prelezao je on sve bolesti, a mi smo smesni sa ovim kukanjem.
    Neka prebijaju studente i dalje.
    Mi sve ovo odlicno podnosimo…
    Ziveli robovi!

    1. Zbog toga pokusavam da sto detaljnije prikazem kako je izgledala transakcija sa Telekomovom kupoivnom kablovskih operatora. Treba naci DOKAZE I onda ih prikazati u javnosti, podneti prijave DRI I nadleznom tuzilastvu, a ako oni ne reaguju, sve to predati Misiji EUda oni izvrse pritisak.

  20. Kada politicari ili politicki analiticari krenu da komentarisu ovakve izjave, koje su pre svega stvar kucnog vaspitanja i osnovnog bontona, onda meni svi zajedno izgledaju potpuno isto sa razlicitim dekoracijama. Mogu da razumem da obican i prizeman svet zabada nos u tudje zivote i zanima ih gde ko letuje i kako provodi svoje vreme, to je prosto normalna pojava koja se naziva malogradjanstina.

  21. Ova slika, je veoma jaka…sa AV desne strane se vide uvlakacica i uvlakac koji se ozbiljno bore da njihovo oduševljenje nakon epskog govora, izraženo kroz aplauz dopre do vodje.

  22. Tipicni sizofreni gusar sa bandom SNS na jarbolu, pljacka, laze, ucenjuje i kaznjava, strah i trepet za mahnitu posadu.. dok torpeduje okolna ostrva sludjenih domorodaca…

  23. Setajte vi, samo setajte, deco moja, dok vam se sa Balkona smeska i mase Vodja pod teskom dijagnozom! Dodjite mu pod Balkon, zapevajte mu nesto, ali tiho, makar i 5- milionski horski, sa dobijenom dozvolom i ljubimruke naklonom, da se ne poremeti iz ucenja ruskog i sahovske igranke. Posle se na prstima vratite svojim kucama. Pusa.

    1. Kojoj se ti deci obraćaš? Pa većina sadašnje omladine u Srbiji, to je bolna istina, je poludebilska i servilna u pogledu svog javnog i političkog delovanja. Ubila ih vlasna familija u mozak, spržila im društvenu kuraž i buntovnost a nahranila ličnu agresiju, zastupljenost i zaglupljenost svojim pinkovima, hepijima, informerima, aloima, kurićima, sada i sa O2 i prvom, šešeljoidima gotovo na svakom mestu političkog upravljanja i naravno lažima i zamešeteljstvima koje šire svakodnevno od TV-a, preko društvenih mreža do kriminalnih fukara po svakoj regiji Srbije koje su zapravo njihovi komesari za bezbednost i brinu da iz naroda ne iskoči neki mlad čovek koji bi mogao da pokrene bunt i kabinu koja bi ih satrla. Zato je poruka za ono malo slobodomisleće omladine učite vredno, naučite dva strana jezika i bež’ te glavom bez obzira odavde ne gubite vreme jer život brzo prođe, a ako se nekad vratite i ako tada bude mogućnosti sa vašu osvetu ovoj vlasnoj pošasti neka vam osveta bude žestoka makar njihovoj debilnoj deci koju planiraju da za budućnost postave na vlasna mesta u Srbiji.

  24. Zaboravio Vucic da spomene perjanicu u pracenju mode suprugu , tj macehu ppolitickog oca Tome Dragicu, elem to nije sve, lepo covek rekao kako kradu po tenderima, kako idu na skupe destinacije, kofrisste rotaciju, kao negde zure da rade-pljackaju a ono umesto da se pokriju usima, oni se ubise od aplaudiranje ko ce jace , duze i bolje da aplaudira Vodji, samo das se vidi

  25. Opozicija mora da uradi samo jednu stvar.Potroseni lideri da se povuku i puste nove ljude da je vode.Zatim da se svi okupe u jednu ili eventualno dve kolone i ova korumpirana vlast pada na sledecim izborima 2020.godine garantovano.Svako dalje hranjenje sujete ljudi koji su jednom vec bili deo rezima vodi u nastavak diktature.To je toliko bolno jasno da ja vise ne shvatam koliko treba ta sujeta da bude velika da se tako jednostavne stvari ne urade.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.