aleksandar šapićfoto BETAPHOTO/MILAN ILIĆ

Odbornici Skupštine Beograda raspravljaće danas  raspravu o budžetu grada za 2024. i o drugim predlozima gradske vlasti, formirane nakon junskih izbora. Na dnevnom redu sednice je i Predlog odluke o utvrđivanju obima sredstava „za vršenje poslova grada i gradskih opština i određivanju prihoda koji pripadaju gradu, odnosno gradskim opštinama u 2024.godini.

Odbornici će se izjašnjavati i o rebalansu III programa poslovanja za 2024. godinu Gradskog saobraćajnog preduzeća (GSP) Beograd.

Na dnevnom redu su predlozi izmena Odluke o lokalnim komunalnim taksama i Odluke o naknadama za korišćenje javnih površina, najavljeno je iz gradske Skupštine.

 

Predlozi kadrovskog plana Gradske uprave, Službe za centralizovane javne nabavke i kontrolu nabavki, Službe za internu reviziju, takođe su među tačkama dnevnog reda sednice čiji početak je zakazan za 10.00.

Na junskim izborima koalicija oko Srpske napredne stranke je pobedila a gradonačelnik je ostao Aleksandar Šapić.To mu je drugi mandat na čelu glavnog grada. Od 110 glasačkih listića, glasalo je 82 odbornika. Svi lističu su važeći. Za Šapićev izbor glasalo je 64 odbornika. Za njegovu zamenicu izabrana je Vesna Vidović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari