Kako izgleda sednica Skupštine o budžetu, peti dan: Vulin se žali na CIA (VIDEO) 1Printskrin RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da zbog obaveza u inostranstvu nije siguran da će moći da prisustvuje sednici Skupštine Srbije o zabrani eksploatacije litijuma i bora koju je tražila opozicija, ali da je „spreman da dođe, kad god ga pozovu“ na sednicu parlamenta o Kosovu koju je takođe tražila opozicija. U toku je sednica o rebalansu budžeta.

Kada je reč o aktuelnoj sednici parlamenta čija je tema rebalans budžeta, Brnabić je izjavila da će se truditi da Skupština radi brže i efikasnije kako bi ta sednica mogla da se završi večeras, i da bude zakazana nova o zabrani iskopavanja litijuma i bora koju je predložila opozicija.

Kada je u pitanju sednica o Kosovu i Metohiji, Brnabić navodi da je i za nju zatraženo da bude u vanrednom zasedanju (koje se završava 30. setembra), ali da nema problem da se dogovore oko toga da bude u redovnom (od 1. oktobra).

Predstavnici opozicije tvrde da je nemoguće izbeći sednice o litijumu i o Kosovu, da Ana Brnabić, predsednica Narodne skupštine, nema pravni osnov za nezakazivanje.

Ana Brnabić pak stalno tvrdi da opozicioni poslanici namerno otežu tekuću sednicu besmislenim govorima, po njenom tumačenju, kako bi se otezalo, izašlo iz termina vanrednog i ušlo u redovno zasedanje. Ona se zahvalila poslanicima vladajuće većine što svojim prisustvom omogućavaju kvorum i uslove za rad Skupštine.

Kako izgleda sednica Skupštine o budžetu, peti dan: Vulin se žali na CIA (VIDEO) 2
Printskrin RTS

Slavica Radovanović (NPS) i danas je, kao i juče otvorila temu vozila koje koristi Aleksandar Vulin.

Aleksandar Vulin, potpredsednik Vlade, je ponovo spominjao žensku lepotu i dobrotu, u odgovoru poslanici, a potom  se osvrnuo na optužbe za „mercedes“ koji vozi.

„Sve ste u pravu, ali ću zbog građana Srbije reći da morate da razumete da to nije vlasništvo potpredsednika Vlade, već je to predmet koji se dodeljuje od strane Uprave za oduzetu imovinu. Oni privremeno nešto oduzmu…. Pozadina svega je Amerika, najvažnije je što je meni zabranjen ulazak u Ameriku. CIA, snajka, CIA… kome CIA zabrani, to je gotovo, nema ko tu šta da se raspravlja”, rekao je Vulin, ponavljajući optužbe na račun lidera i poslanika NPS Miroslava Aleksića o njegovim vezama sa Amerikom.

Vulin je prepričao i svoj, kako tvrdi, razgovor sa šefom CIA.

„Znate, šta mi je rekao? On je razgovarao sa mnom i rekao mi da oni znaju da nisam ruski agent i kriminalac, ali da sam strateški suprostavljen stavovima njegove vlade. Tačno, apsolutno tačno. Zato što su strateški stavovi njegove vlade da priznamo Kosovo, napustimo Republiku Srpsku i uvedemo sankcije Ruskoj Federaciji. To se neće desiti sve dok Aleksandar Vučić vodi Srbiju i dok sam ja u Vladi Srbije i tačka“, ispričao je Vulin, koji se od juna prošle godine nalazi na crnoj listi SAD.

Poslanici Skupštine Srbije, u prisustvu ministara Vlade Srbije, peti dan raspravljaju o rebalansu budžeta za ovu godinu kojim je planirano da ukupni prihodi iznose 2.173,4 milijarde dinara, što je za 132,5 milijardi odnosno 6,5 odsto više u odnosu na inicijalni budžet. Rebalans budžeta predvideo je 48,6 milijardi dinara za francuske avione „rafal“, kao i 20,4 milijarde za Expo 2027. Povećana su i davanja za finansijsku podršku porodici sa decom. Ukupno je podneto 146 amandmana, od čega 119 na rebalans budžeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari