U Skupštini se čulo o "hramu svetog Žeksa": Šta su sve primedbe na rebalans budžeta? 1Printskrin RTS

Poslanik Narodnog pokreta Srbije (NPS) Uroš Đokić zatražio je danas u Skupštini Srbije veća ulaganja u kulturu, citirajući reditelja Kokana Mladenovića da vlast koja za kulturu izdvaja novac koji počinje nulom misli da su građani nula.

U raspravi o amandmanima na rebalans budžeta, Đokić je rekao da su građani imali priliku da na nacionalnoj frekvenciji gledaju otvaranje Pink palate, koju njen vlasnik Željko Mitrović zove „Hram svetog Žeksa“ od 3.000 kvadrata, dok je policija obezbeđivala dolazak zvanica.

Ko mu je to omogućio i od kog novca? To mu omogućava Srpska napredna stranka da bi građane držao u mraku, promovisao kič, šund, prostituciju i ružičastu realnost, a rebalansom budžeta se planira trošenje novca na nacionalni stadion, Ekspo i delfinarijum, upozorio je on.

U Skupštini se čulo o "hramu svetog Žeksa": Šta su sve primedbe na rebalans budžeta? 2
foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

Đokić je naglasio da bi Srbija trebalo da ulaže u svoju kulturu, tradiciju, da turisti umesto delfinarijuma posete muzeje, srednjovekovne manastire, mesta po Srbiji i „da vide da li je bolje pečenje iz Čačka kod Dragiše ili Brane ili svrljiško jagnje“.

Samostalni poslanik Miloš Parandilović rekao je da svoje vreme za amandman želi da iskoristi kako bi proverio „kako je napredni kartel danas“.

Ne znam kako vas nije sramota da vi pričate o pljački, svako ko je oštetio budžet treba da odgovora, ali i tome da u Vučićevom sistemu nema ljudi koji su napravili milione. Da nije tužno bilo bi smešno. Evo iz glave ću vam nabrojati nekoliko, Konkord vest, Milenijum tim, Radoičić, Veselinović, Bojović, naveo je Parandilović.

Predsednica parlamenta Ana Brnabić pročitala je amandamn na prvi član rebalansa i naglasila da je Parandilović zloupotrebio institut amandmana kako bi se produžila sednica.

Poslanica NPS Ivana Rokvić rekla je da 30 odsto Beograda nema kanalizaciju i da se fekalne otpadne vode izlivaju u dve međunarodne reke.

Na ušću Save u Dunav, otpad za jednu godinu ima zapreminu od 65.000 olimpijskih bazena. Reke su nam plutajuće deponije, upozorila je ona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari