Poslanici započeli novu sednicu, na početku pitali o ceni ulja, turizmu, koroni i ekologiji 1Foto: Stanislav Milojkovic

Poslanici Skupštine Srbije započeli su danas novu sednicu na kojoj će razmatrati Predlog odluke o izboru predsednika Vrhovnog kasacionog suda.

Kako je saopšteno iz parlamenta, predlog je podneo Visoki savet sudstva a to će biti jedina tačka dnevnog reda.

Dosadašnji predsednik Vrhovnog kasacionog suda je Dragomir Milojević kom je petogodišnji mandat istekao 2018. godine a od tada je na čelu te institucije u svojstvu vršioca funkcije.

Na početku sednice su iskoristili svoje pravo da postave pitanja nadležnim institucijama.

Poslanik sa liste „Aleksandar Vučić- Za našu decu“ Milija Miletić pitao je Ministarstvo trgovine da li može da utiče na cenu ulja, s obzirom na to da cene šećera, soli ili mleka nisu menjane, dok je cena ulja duplirana.

Predsednik poslaničke grupe Ujedinjena dolina SDA Sandžaka Šaip Kamberi rekao je da njegova grupa stalno govori o problemima manjina, potrebi pomirenja, slobodi medija i govoru mržnje u Skupštini i Vladi, ali da vladajuća većina nema strpljenja da ih sasluša.

Kamberi je kazao da je u poslednja tri međunarodna izveštaja konstatovan pad demokratije i sloboda u Srbiji što može ugroziti evropski put zemlje, i pitao Vladu da li ima strpljenja da reši ta pitanja.

Arpad Fremond iz Saveza vojvođanskih Mađara pitao je u ime stanovnika Bačke Topole, Malog Iđoša i Srbobrana da li postoji plan da se reši zagađenje rečice Krivaje.

Aleksandar Jovanović iz PUPS-a govorio je o selu Kamena Gora za koji tvrdi da je „neotkriveni turistički biser“. On je pitao ministarstva građevine i turizma u kojoj je fazi plan izgradnje hotela i sanacija puta u tom kraju.

Uglješa Marković iz SPS-pitao je vladu i ministarstvo zdravlja da li postoji istraživanje o uticaju pandemije korona virusa na porast broja samoubistava kod mladih koji su najugroženiji zbog izolacije i da li se radi na strategiji da im se pomogne posle pandemije.

Aleksandar Marković iz SNS-a nije postavio pitanje, već je iskoristio svoje vreme da kritikuje pisanje dnevnika Danas.

Marković je pročitao delove teksta zagrebačkog Večernjeg lista koji je objavio pohvalni tekst o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i vakcinaciji. Potom je pokazao naslovne strane „Danasa“ na kojima piše da „predsednik može samo greškom da kaže istinu“, ili da je vlast napravila gužvu jer vakcini ističe rok, pozvajući beogradski list, kako je rekao, da „ne bude opozicija svojoj državi“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari