Zašto svi poslanici opozicije nisu stigli na vreme u Skupštinu na sednicu o iskopavanju litijuma? 1foto: R.Z./ATAImages

Jedna poslanica je imala saobraćajni udes, jedan je upao u saoobraćajni kolaps, jedan neće moći da prisutvuje zbog ličnih razloga… Normalno je i statistički potvrđeno da deset odsto poslanika, bilo iz redova opozicije, bilo iz redova pozicije, ne dođe na sednicu, iz različitih i opravdanih razloga…, kažu za Danas sagovornici iz opozicije, odgovarajući na pitanje kako je moguće da nisu svi bili prisutni u trenutku početka sednice parlamenta o iskopovanju litijuma, u 10 časova.

To su naprednjaci iskoristili, pa su na početku sednice odbili da ubace svoje kartice i potvrde prisustvo, iako je bila puna sala parlamenta, prepričavaju nam naši sagovornici.

Cilj je bio da pribave dodatni argument u pokušaju da omalovaže opoziciju, ističu dalje, naglašavajući iznova da je situacija kada nedostaje par poslanika sasvim normalna i očekivana situacija.

Poslanik SNS Milenko Jovanov je slagao da je samo 67 poslanika od 86 koji su potpisali predlog zakona o zabrani iskopavanja litijuma, bilo nas je 76 i više, kažu dalje.

Nakon pauze od sat i 10 minuta, sednica Skupštine posvećena iskopavanju litijuma je počela 11.10 časova.

Opširnije čitajte i sva dešavanja u Skupštini pratite na blogu Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari