Ko je doneo Trampov kačket u Skupštinu dok se poslanici izjašnjavaju o litijumu? 1Printskrin RTS

Posle mnogo peripetija, počela je sednica Skupštine Srbije čiji je dnevni red opozicioni predlog da se zabrani kopanje litijuma i bora u našoj zemlji, odnosno da se promeni Zakon o rudarstvu, a dok ga Danijela Nestorović (Ekološki ustanak) obrazlaže, u prvom planu je zaštitni znak američkog republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa.

Naime, gotovo sve vreme dok Danijela Nestorović, iz skupštinskih klupa, obrazlaže zakonski predlog koji je vrlo jednostavan, da se iz Zakona o rudarstvu izbriše kopanje litijuma i bora, ali je obrazloženje za brisanje te rečenice opširno, u prvom planu je crveni takozvani MAGA kačket.

Reč je o skraćenici i napisu Make Amerika Great Again – Učinimo Ameriku ponovo velikom, po kome je bivši američki predsednik a sadašnji kandidat Donald Tramp opštepoznat.

Mediji su ranije pisali da taj kačket u opozicione klupe donosi poslanik Žarko Ristić. Ristić je nedavno postao samostalni poslanik, budući da je isključen iz Narodnog pokreta Srbije Miroslava Aleksića. Ristić nije potpisao predlog opozicije da se sazove sednica i promeni zakon, tako što bi se ukinulo rudarenje litijuma i bora u Srbiji, kako se zahteva i na ekološkim protestima i kako je preovađujuće raspoloženje u javnosti.

Ko je doneo Trampov kačket u Skupštinu dok se poslanici izjašnjavaju o litijumu? 2
Printskrin RTS

Upravo plakat „Nećete kopati“ drže povremeno kolege Danijele Nestorović iz skupštinskih klupa, dok ona govori.

Opširnije u Danasovom blogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari