Brnabić: Ne znam šta znače botovi, naši članovi se bore da vi nikada ne dođete na vlast 1Printskrin RTS

„Vi  iz opozicije se usuđujete da kažete da se zadužujemo da bismo plaćali  botove. Zar mislite  da Evropska investiciona banka ne proverava za šta daje kredite. O čemu vi pričate, kako ja da odgovorm na laž koja je toliko ogromna i očigledna“, rekla je premijerka Ana Brnabić u Skupštini Srbije, odgovarajući na kritike opozicije zbog novih zaduživanja Srbije.

Ona je pojasnila da je u predlozima sporazuma tačno navedeno za šta se uzumaju pozajmice.

„Ne znam gde su vam to botovi, osim ako nećete da kažete da su učitelji, vaspitači, lekari botovi. Moguće da vi plaćate neke botove , ja ne znam šta znače botovi. Mi imamo članove koji se bore za svoju stanku jer veruju u nju i bore se da takvi kao vi nikada ne dođu na vlast, jer bi to bila direktna smrt Srbiji“, poručila je premijerka.

Onda je pojasnila za šta su namenjena nova zaduženja, da ona nisu za potrošnju, već da bi ulagali u investicije.

“ Te investicije se otplate same, a vi ste se zaduživali za potrošnju i plate“, navela je Brnabić.

Posle  kritika poslanika opozicije da se Srbija ponovo zadužuje i ministar Goran Vesić je izjavio da „smo među najmanje zaduženim zemljama u Evropi“.

„Sada ću vam reći. Kada je u pitanju železnica do 2012. godine rekonstruisano je ukupno 31 kilometar, a od 2012. rekonstrusano 806 kilometara prauga i izgrađeno 108 kilometara novih pruga“, rekao je Vesić. U ovom trenutku se gradi 492 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica, a od 2012. je izgrađeno 405 kilometara auto-puteva“, naveo je Vesić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari