U utorak ponovo "radi" Narodna skupština: Usvaja se Deklaracija o budućnosti srpskog naroda 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Prvo vanredno zasedanje Narodne skupštine u ovom sazivu zakazano je za utorak 23. jul u 12 časova, objavljeno je na sajtu parlament.rs.

Zasedanje je sazvano na predlog 135 poslanika (većine) a prva tačka je predlog odluke o usvajanju Deklaracije o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, koji je podnela Vlada.

Ovu Deklaraciju već je usvojila Narodna skupština Republike Srpske.

Na dnevnom redu Skupštine Srbije na zasedanju koje počinje 23. jula još 59 tačaka, među kojima i Predlog zakona o izmenama Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis (RTS), koji je podnela Vlada.

Zatim predlog zakona o izmeni i dopunama Zakona o posebnim uslovima za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti.

Na dnevnom redu je i predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o platnim uslugama, koji je podnela Narodna banka Srbije, zatim predlog zakona o zaduživanju Republike Srbije kod Banke Poštanska štedionica akcionarsko društvo Beograd za potrebe finansiranja Projekta Izgradnje urbane infrastrukture i nacionalnog stadiona sa pristupnim saobraćajnicama.

Tačka šest je Predlog zakona o zaduživanju Republike Srbije kod UniCredit bank Srbija a.d. Beograd za potrebe finansiranja Projekta Ruma – Šabac – Loznica, a tačka 7. Predlog zakona o zaduživanju Republike Srbije kod Banca
Intesa AD Beograd za potrebe finansiranja istog projekta.

Tačka osam je predlog zakona o zaduživanju Republike Srbije kod OTP banke Srbija a.d. Novi Sad za potrebe finansiranja Projekta izgradnje obilaznice oko Kragujevca.

Razmatraže se i potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Savezne Republike Nemačke o Nemačkoj školi, zatim predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Demokratske Republike Sao Tome i Prinsipe o saradnji u oblasti odbrane.

Tačka 11 je potvrđivanje takođe sporazuma o saradnji sa Gabonom.

Tačka 12 je predlog zakona o potvrđivanju Protokola za unapređenje Sporazuma o ekonomskoj i tehničkoj saradnji u oblasti infrastrukture između Vlade Republike Srbije i Vlade Narodne Republike Kine.

Na dnevom redu je i sporazum o ikidanja viza za službene pasoše između Srbije i Kube. zatim Ugovor o zajmu kod Francuske Rrepublike.

Tu je potvrđivanje sporazuma sa Kazahstanom o vojnotehničkoj saradnji…

Celokupan dnevni red možete pogledati na sledećem linku:

http://www.parlament.gov.rs/upload/archive/files/cir/doc/kalendar/14_saziv/Saziv%20I%20vanredno%2014%20saziv.pdf

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari