Skupština Srbije završila raspravu o predlogu državnog budžeta, glasanje sutra 1Foto: Beta/Miloš Miškov

Poslanici Skupštine Srbije večeras su završili raspravu o predlogu državnog budzeta za narednu godinu i o nizu zakona o čemu će glasati sutra, u petak.

Dok je opozicija tokom četvorodnevne rasprave oštro kritikovala odredbe državnog budžeta, ministar finansija Siniša Mali je zahvalio poslanicima zbog „konstruktivne rasprave“, te izrazio nadu da će sutra podržati usvajanje državnog budzeta i ostalih zakonskih predloga vlasti.

Kazao je da će, ako to urade, biti nastavljen „nikad veći investiconi ciklus“ u infrastrukturu, izgradnju bolnica i vrtića, kao i zaštitu životne sredine. Podsetio je i na najavljeno povećenje plata i penzija, za šta su predlogu budžeta obezbeđena sredstva.

Rekao je i da će se nastaviti podizanje životnog standarda građana i da će u decembru 2023. godine prosečna plata iznositi 820 evra.

Prethodno je poslanik Srpske napredne stranke Veroljub Arsić optužio opoziciju do je podnošenjem mnogobrojnih amandama pokušala da opstruiše rad parlamenta.

Kazao je da danas više od stotinu opozionih amandama niko nije branio, ali je ocenio da je takva opstrukcija politički dozvoljena, mada on smatra da to nije bilo to, nego „brutalni napad na SNS i Aleksandra Vučića“ – predsednika te stranke i šefa države.

„Toliko volite Srbiju da niste u stanju ni jedan dan da provede u parlamentu, osim kada ne dobijete inspiraciju za napada na SNS i Vučića“, rekao je Arsić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari