Slađana Veličković (SSP): Jagodinci „žrtve rata” vladajućih stranaka, dojučerašnjih koalicionih partnera 1Foto: GrO SSP Jagodina

 

Građani Jagodine danima su svedoci „rata” saopštenja dve stranke koje su nosioci vlasti na republičkom nivou, kaže Slađana Veličković, predsednica GrO Stranke slobode i pravde u ovom gradu.

– Saopštenja su prepuna međusobnog vređanja i omalovažavanja, do juče, činilaca koalicione vlasti na nivou grada Jagodine. Oni su izgleda zaboravili, da su ih građani Jagodine izabrali na parlamentarnim i lokalnim izborima da rešavaju probleme koje ovaj grad ima već decenijama. A, nisu ih birali kako bi se u svim dostupnim medijima vređali, unosili podele, mržnju i nemir koji se „prelivaju” na gradjane, ističe ona za Danas.

Po njenim rečima „rat saopštenjima” je eskalirao do te mere da su pristalice jednih i drugih počeli da se razračunavaju na ulicama.

– Pozivamo obe strane, da se sete, da su narodni poslanici i da bi trebalo da se ponašaju dostojanstveno, u skladu sa funkcijom koju obavljaju. Građani su vas birali da rešite konačno pitanje vodosnabdevanja, regulišete blokadu računa bolnice, snabdevanje toplotnom energijom… Građani su vas birali da sprovedete planove kapitalnih investicija predvidjenih budžetom grada Jagodine, podseća i apeluje Slađana Veličković, ispred Gradskog odbora SSP-a.

Takođe, ona podseća i da niko građane Jagodine nije obavestio, iako je proteklo već više od pola godine od donošenja budžeta, dokle se došlo sa realizacijom tih kapitalnih investicija?

– Ova pitanja interesuju građane Jagodine a ne vaša međusobna ratovanja saopštenjima. Svaka odgovorna vlast bi podnela izveštaj o izvršenim radovima i utrošenim sredstvima, ceni ona.

A, pošto to nije slučaj jagodinski GrO SSP traži odgovore na sledeća pitanja: koliki je procenat realizacije planiranih kapitalnih investicija predvidjenih budzetom za ovu godinu po svakoj tački pojedinačno kao i kada građani Jagodine mogu da očekuju kontinuirano i adekvatno snabdevanje ispravnom pijaćom vodom?

GrO SSP Jagodina će nastaviti da traži odgovore na ova pitanja kao i da apeluje na prestanak svih sukoba i podela koji nosioci aktuelne vlasti izazivaju u javnom prostoru, propagirajući govor mržnje, nasilničko ponašanje i vređanje političkih protivnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari