Slična sudbina Žutih prsluka i Jedan od pet miliona

Pre dve godine počeli veliki građanski protesti u Francuskoj i Srbiji

Ostavite komentar


  1. U toku je digitalna pobuna frilensera u Srbiji. Nadam se da će danas propratiti vest.

  2. Ne znam da li im je sudbina slicna, ali zahtevi se sustinski razlikuju. Zuti prsluci imaju precizne socijalne zahteve i usmereni su protiv kapitalizma, a 1 od 5 miliona je nacionalisticka i bezidejna papazjanija, podlozna preuzimanju!

  3. Nije istina da im je sudbina slična. Dok su „žuti prsluci redovno dobijali dobre batine od francuske policije, dotle su srpski „vikend šetači“ mogli zaraditi samo žulj od tesnih cipela.

  4. Ne možete pobunom uznemiritti političare koji su profesonalni lažovi i lopovi, bez trunke stida, preciznije, krajnje bezobrazni, amoralni, kakvi su u Srbiji. Nije za upoređenje pobuna u Francuskoj, jer tamo vlada oligarhija, vlasnici krupnog kapitala, koji su nevidljivi i nedodirljivi za bilo kakve pobine ako pobunjenici nisu naoružani. I tada oligrahija ima na svoju stranu Policiju i Vojsku, tj. državu. To Vučić zna, te je rekao: „Mogu da se okupe i pet miliona ja ne podnosim ostavku!“ Jer ga štiti Vojska i Policija čije su ruke krvave do lakata od ubijanja tokom ratova, no i u miru kada im zatreba. A Vučić je pripadao onima koji su ih slali da ubijaju i pljačkaju.

  5. Zivim 56 godina u Francuskoj i mogu da tvrdim da nema nikakve veze izmedju zutih prsluka i Belgradskih manifestacija “ jedan od pet miliona “ ovde nema politickih partija, lidera, opozicije ili poslanika, cake ni jedan gradonacelnik. Ovde je borba za prezivljavanja, za zivot sa malo ponosa u famimijama gde kraj meseca pocinje 10 og u mesecu

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.