Miloševićev govor na Vidovdan: Reči sa Gazimestana koje su pre 35 godina odredile sudbinu Srbije

Ostavite komentar


  1. Нема се шта ни додати ни одузети.
    Штета што је био неспособан то што је причао и да спроведе. Ех, да нам је био Туђман уместо Милошевића…

  2. Kakav izvrnut i pokvaren pogled na istoriju… iz iste škole kao onaj da je Gavrilo Princip izazvao 1.svetski rat; Gavrilo je kriv što su velike sile delile Balkan kao Afriku. Krivi su Srbi a ne engleska-francuska-holandska dominacija nad 3/4 sveta. Ono što sada pokušavaju Amerikanci gušenjem Kine, a potom i Rusije, je isto što su pokušavali engleski imperijalisti uzaludnim pokušajima da udave narastajuću konkurenciju.

    E pa ako je Sloba novi Princip, onda su SAD nova svetska Imperija; Kako su posle 1. i 2. sv. rata propale sve tadašnje imperije „zbog Principa“, tako će Sloba biti zaslužan za propast američke imperije? Ništa agresivno širenje NATO na istok, pa čak i u Aziju? Ništa besomučno štancovanje dolara i evra u cilju finansiranja „večitih ratova“?

  3. Žao mije što je Milošević umro pre nego što je osudjen za sve zločine čiji je bio izvršilac/pomagač/podstrekač u Haškom sudu. Nažalost, on danas u Srbiji ima dostojnog naslednika.

  4. Sve je bio u pravu!!!
    Na žalost čekaćemo vreme da to shvatimo.
    Hteli su od nas da naprave koloniju.

  5. Komunisti su odredili sudbinu Srbije.I danas su tu,ustvar njihova deca.Samo pogledajte tekstove po novinama.Jedva cekam da dodje do promena i da se otvore dosije-a da vidimo ko je sta radio.I zasto.

  6. Biti pobornik jugoslovenskog socijalizma i komunizma, a prati ruke od Slobodana Milosevica je kao da Ustase peru ruke od Ante Pavelica. Tako da ne pravimo se blesavi nije Draza izrodio Slobodana.

  7. Uporno se gura lažni narativ da je Milošević kriv za raspad Jugoslavije. On nosi svoj deo odgovornosti za razne stvari, ali za raspad juge su krivi oni koji su proglašavali jednostrane secesije. Ne Milošević, SANU, srpski nacionalizam (ko da ga drugi nisu imali) marsovci, cia, kgb…..

  8. I posle tih miloševićevi, šešeljovih, vučićevih bitki…nema više Gazimestana,Kosova, Krajne, nema Srba u hrvatskoj, ili su izginuli, ili otišli preko u Evropu. To su tekovine ovih grobara Srpskog naroda

  9. „Mnogo hteo mnogo započeo…“Jak na rečima realizacija nula.Samo s….e napravio!

  10. Ima neke istorijske pravde da je Milošević na Vidovdan izručen Hagu (mada bi bilo bolje da je suđen u Srbiji), a to mu se desilo i zato što je na Vidovdan 1989.g. bio onako pun sebe, osoran, nadobudan, arogantan, po obrascu, magarcu je more do kolena, „ako ne umemo da radimo umemo da se bijemo“…

    Danas je među Srbima u toku „Specijalna medijska operacija“ kojoj je cilj da se Milošević potpuno amnestira od odgovornosti za dešavanja 1990-ih, a da se za sva zla i nepočinstva optuži Zapad, u tim KGB-UDBA-škim krugovima poznatiji kao „Kolektivni Zapad“, a da se zanemare naša „Kolektivna ludila“ koja znaju da nas pohode i zaoglave, s vremena na vreme.

  11. SFRJ je trebala da bude prva zemlja iz istocnog bloka koja je trebala da udje u NATO i EU. Ukrajinci nisu dozvolili da im poture Janukovica. Od njih mozda nesto i bude. Mi naseg Janukovica i dan danas slavimo i ne skrecemo sa njegovog puta, njegovi sledbenici i dan danas orgijaju na ovom prostoru.

  12. Niko ovde ne spori njegovu krivicu. Ono što je bitno je da su se svi ostali, čija je krivica za rat podjednaka (ako ne i veća) – izvukli, a on je ostao jedini krivac.

  13. „Mogu samo da upozorim Srbe da uvek kada je neki mali narod, a i Srbi su mali narod, pokušavao da nametne svoju prevlast na Balkanu, to se završavalo njegovom ličnom tragedijom“, rekao je tada Rugova.

  14. Govor onoga sto je celu zemlju unesrecio i pravedno zavrsio iza resetaka.

  15. Kaze Sloba: Bili su Srbi neslozni a sad vise nisu. Sloga u smislu da se on sve pita a drugi klimaju glavom. To nije sloga nego diktatura. Boze, ko je mogao zamisliti tada da ce zavrsiti kao sto je zavrsio. Ima ona stara: „Nicija nije do zore gorela“. Ovo vazi naravno i za Vucka.

  16. Dok je utisak iz komentara 50% prema 50% ima nade.
    Ako bude „kriv je“ ispod 50% onda Srbija bolje da nestane, bojle da je nema.

  17. Slobodonu Milosevicu se nista ne moze predbaciti. On je jedan sasvim normalan i obican nosioc svetonazora, kulture i mentalita naroda iz kojega je potekeao i naroda u kome je socijalizovan. Sve sto je cinio je i potpuno bilo u skladu sa time. Bez masovne i masivne podrske naroda on nikada ne bi svojim intelektualnim kapacitetom dospeo u sam vrh vlasti i odlucivanja.

  18. Nije Gavrilo Princip izazvao WW1. On je bio samo jedan instrument u rukama onih terorista koji su ga napujdali na zlocin a da ni sami nisu bili svesni kakve ce to u krajnoj liniji imati posledice. Posleice od kojíh se njihova domovina nije potpuno oporavila ni do danasnjeg dana, kako finansijski tako i u svim ostalim segmentima ljudske egzistencije.

  19. Odličan, legendaran i istorijski govor, svaka pora u telu se naježi. Živećeš Predsedniče, ma šta o tebi pisali sluge okupatora.

  20. Naravno da se ne može samo i jedino MIloševiću pripisati raspad SFRJ u „suzama, krvi i znoju“. B ilo bi to nezasluženo laskanje njegovoj istorijskoj ulozi i (ne)delu ali da ima izuzetne zasluge za etničko čišćenje Hrvatske u oblastima nekadašnje RSK (naravno u danonoćnoj koordinaciji sa svojim kolegom Tuđmanom), to mu niko ne može poreći. Tok sudbine u smislu biranja nagodbe sa SAD po pitanju ostanka Kosova (čak i bez autonomije) u sastavu Srbije kao i gradnje NATO baze i eventualnog ulaska ili pridruživanja u taj savez (što bi svakako eliminisalo dešavanje iz 1999 god) mogao se izmeniti 1992 na predsedničkim izborima u Srbiji. Da je tada pobedio američki „emisar“ srpskog porekla Milan Panić umesto ponovnog, kolektivno sumanutog izbora Miloševića, danas bi moguće Srbija bila ne samo članica EU, već što je važnije standardom i institucionalnom uređenošću odmah do ako ne i bolja od Mađarske pa i Poljske. No evo i u 2024. god., u dobro načetom 21. veku, gledajte šta je na vlasti: Vučić – Daćić – Šešelj i opet Milošević (doduše kroz „formu“ unuka). I šta reći, kakvu poruku poslati na današnji Vidovdan? Pomoliti se da mnogo slepaca kod zdravog očinjeg vida napokon „progleda“?!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. i 30. jun 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.