Slobodan Petrović, predsednik Samostalne liberalne stranke i zamenik premijera Kosova, nakon Molitvenog doručka juče u Vašingtonu razgovarao je sa državnom sekretarkom SAD Hilari Klinton o problemima srpske zajednice na KiM.


Petrović u izjavi za Danas ističe da su tokom susreta s Klintonovom izraženi „visok stepen saglasnosti i podrška procesu decentralizacije i funkcionisanju srpskih opština na Kosovu kao najboljem putu za zaštitu interesa srpske zajednice“.

Slobodan Petrović nastavlja posetu Americi sastancima s kongresmenima i senatorima, ali i s drugim visokim funkcionerima Bele kuće.

Takođe juče u Vašingtonu, potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić razgovarao je s američkim kongresmenima Majklom Tarnerom i Dejnom Rorabaherom koji su „pokazali razumevanje“ za njegovu ideju o „pravednom razgraničenju koje će omogućiti da se zadovolje srpski interesi na Kosovu i Metohiji“, saopštio je MUP Srbije.

Dačić je prisustvovao i Molitvenom doručku predsednika Baraka Obame, a tokom višednevnog boravka u SAD susrešće se i s predstavnicima Agencije za borbu protiv droge i policije Merilenda.

Zamenik premijera, ministar policije i lider SPS je kongresmenima „ponovio stav da je rešenje u pravednom razgraničenju, koje će omogućiti da se zadovolje srpski interesi na Kosovu i Metohiji“ i „ta ideja naišla je na razumevanje američkih kongresmena, posebno Rorabahera“, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari