Slobodan Petrović (SRCE): Zašto i dalje gori deponija u Bujanovcu? 1foto: Mladen Ilić

Slobodan Petrović i poslanici stranke Srbija centar, pitali su danas, uoči početka sednice Narodne skupštine, zašto i dalje gori deponija u Bujanovcu.

Slobodan Petrović izneo je niz podataka o tome kako Opština Bujanovac i Ministarstvo zaštite životne sredine na čijem je čelu Irena Vujović prebacuju međusobno odgovornost jedni na druge, dok građani i dalje udišu otrovni dim.

Zaključio je da nadležni organi države već četiri godine ne mogu da reše problem tinjajuće deponije na jugu Srbije, a tek im se onda ne može verovati da će uspeti da projekat kopanje litijum po ekološkim standardima.

Petrović je istakao da deponija u Bujanovcu gori već četiri godine svakog leta, da su razni ministri, uključujući i Vesića, posećivali ovo područje, da se ipak i dalje dim širi, ljudi imaju problema sa zdravljem, a problemi se ne rešavaju.

Slobodan Petrović se obratio na konferenciji za štampu poslanika Srbija centra, u holu Narodne skupštine, uoči početka zasedanja, sa oko 60 tačaka dnevnog reda, prva je Deklaracija o budućnosti srpskog naroda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari