"Slobodnije smo živeli pre tvog dolaska na vlast": Pokret Srba sa Kosova - Otadžbina ima poruku za Vučića 1Fonet: FoNet/Milica Vučković

Narodni pokret Srba sa Kosova „Otadžbina“ poručio je danas da je u interesu tamošnjih Srba da se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću oduzme pravo da vodi kosovsku politiku, već Skupština Srbije i Vlada treba da usvoje platformu, naprave višestranačku delegaciju koja bi se time bavila i redovno obaveštavaju javnost i poslanike.

„Predsednik Srbije za sebe kaže da će on da uđe zbog svojih zasluga u školske udžbenike. Hoće sigurno, naročito u udžbenike istorije i to na počasno mesto, (gde će pisati) da Srbija od njega u svojoj istoriji većeg izdajnika nikada nije imala“, saopštila je „Otadžbina“.

Kako navode, Srbi su mnogo lepše, bolje i slobodnije živeli na severu Kosova „pre dolasak Aleksandra Vučića na presto, nego za vreme njegove vladavine“.

„I mnogo više Srbije je bilo na ovom prostoru dok on nije došao na vlast. Legalno i regularno su bili prisutni i policija i sudstvo i civilna zaštita kojih se on onda odrekao kroz pomenuti sporazum“, istakla je „Otadžina“, dodajući da je Vučiću predsednička funkcija najvažnija stvar na svetu.

„Otadžbina“ je navela i da je u Vučićevom nedavnom obraćanju javnosti ima i nešto dobro po Srbiju „ali daj Bože da se to ispuni u stvarnosti“.

„Dobro je to što predsednik kaže da će oni koji su ostali bez posla ako ne žive na Kosovu i Metohiji ostati bez svojih plata jer nije pristojno da žive u Srbiji a da na račun Kosova i Metohije primaju platu. NPS „Otadžbina“ to pozdravlja“, poručio je ovaj pokret.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari