Slogan „Za našu decu“: Nepristojno poigravanje sa emocijama roditelja

Sagovornici Danasa komentarišu slogan "Za našu decu", sa kojim će vladajuća stranka krenuti u kampanju za parlamentarne izbore

Ostavite komentar


  1. Slogan je jezivo-smesan.
    Igra na srpsku patolosku obuzetost decom tj, infatilnosti nas,kao naroda, a u drugu ruku taj isti slogan moze da napravi vise stete vladajucoj koaliciji nego Krusik I Jovanjica zajedno.
    Bilo je pitanje vremena kad ce napraviti ovakvu brljotinu.

  2. Nasa deca jos od jaslica dobijejunhranunna tenderima gde pobedjuje najniza cena, zatim krecu u drzavni vrtic gde nema toalet papira i ne dozvoljava se roditeljima da ga donesuva po instrukcijama stranacki zaposlenihbdirektora. Potom krecu u najlosije i najsiromasnije skole gde po pravilu nece mnogo nauciti. Onda ih ceka stednja skola sa narkodilerima u dvoristu, a potom bi trebalo da kupe diplome i uclane se u SNS, DS, SPS ili neku slicnu partiju. Nakon toga kao clanovi partije mogu dobiti posao na motanju kablova ili ako su se pokazali kao uspesni lopovi mozda postanu i politicari-tajkuni. Ukoliko krenu pogresnim putem, putem privatnog biznnisa onda ce morati da odvajaju za decu stranih investitora a njihova deca nikada nece doci na red. Bekstvo iz srbistana se cini kao najlogicnije resenje.

  3. Bezobrazno kao i sve iz avavove kuhinje. Ovakav sramotan slogan nije zapamćen nigde u svetu.

  4. Zna Vučić savršeno dobro da je slogan bezobrazan i nepristojan. Pa šta?!!
    Sve dok radi posao (a radi ga odlično!) i mobiliše njegove birače, sve je dozvoljeno, prihvatljivo i u redu!
    Kao što je na sličnu foru („za budućnost naših unučića“) pre četiri godine opljačkao penzionere, od kojih mu mnogi i danas jedu iz ruke, i ovaj slogan je pun pogodak i savršeno prilagođen njegovoj ciljnoj grupi.
    I ne, nije Vučić kriv što mu je ciljna grupa priglupa i pritupa i lako ju je nasankati. Upravo od takvih Vučić i drugi Vučići žive, i to odlično!
    Uostalom, sve zavisi od toga kako ko shvata izraz „za našu decu“. Ja ga shvatam kao „za našu, ali nikako ne i za njihovu decu“, što sam od Vučića za ovih 8 godina navikao i ni ne očekujem od njega ništa drugo. Zato me slogan niti iznenađuje, niti vređa, naprotiv, za mene samo odslikava postojeće stanje: za „našu“ decu svakako nema zime, a „njihova“ deca mogu na aerodrom, pa neka biraju kuda će. Jednog dana će čak i biti zahvalna Vučiću što ih je na vreme oterao odavde!

  5. Samo da dodam av može samo za svoju decu, a za svoju i radi, ne i za našu decu. Svakoga dana u svakom pogledu mi je sve odvratniji.

  6. U pravu je Vucic za njihovi decu , napljackali su za sedem godina za sedem pokolenja .P.S.posteno Stecen kapital netraje duze od sto godina.

  7. Niste dobro razumeli slogan.Lepo su rekli,“za našu decu“.Ko je spominjao tuđu decu.Njihovu će lepo da obezbede.

    1. Već su obezbedili i to ne decu, nego unuke, a neki i praunuke, e pa sad će naša deca u njihovim firmama, da rade za njihovu decu!
      BOJKOT!!

  8. Za koju decu se bore,pitam se kad nam zbog ovakve vlasti i haoticnog stanja u zemlji deca masovno odlaze iz Srbije!!!!!!!!!!!!!!!

  9. Bedan sligan kao I sve u av av stranci.Gledam danas njihove koji se smeju I dozivaju da podele toaletni papir I ilovke na standu

  10. Uopste pomenuti decu kad su izbori u pitanju, nepristojno je ! Videli smo za ovih sedam ili osam godina sta je ucinjeno i sada svoju decu, uz suze, vidimo na skajpu ! Nemam reci, imam samo suze !

  11. Ko su nasa deca, ona koja su otisla , ili koja svaki dan odlaze iz Srbije,, rasturio te je n-1, odnosno sam si se rasturio, samo su napravili hronosloski red kako si lagao i sve zarad osvajnja vlasti, sto kazu stari KRCAG IDE NA VODU DOK SE NERAZBIJE. E sad da ti malo spomenem poslanike SNS u Skupstini, svi se razboleli od tvoje bolesti NEZNAJU VISE GDE UDARAJU.
    Jos samo da N- 1 napravi serijal o ponasanju SNS poslanika u Skupstini koliko su radnih sati i dana potrosili na blacenju LOPOVSKE OPOZICIJE, i na neprestalnom velicanju VODJE,, pogotovo sad kad si im obecao da oni koji nisu ZADOVOLJILI lete iz SNS-a. Posto nemaju morala sad ce toliko da smisljaju kako da ti se dodvore, ali sanse su su im male.

  12. p nije slogan samo nepristojan. On je I zakonski nedopustiv jer koristi u nazivu rec I pojam dece u politicke svrhe. Dakle moze biti I da je kaznjiva takva zloupotreba. Ima li pravnika u ovoj kalakurnici da pojasne ovu nedoumicu ?!

  13. Zašto ga ne bi pobedili njegovim vlastitim oružjem?! Na primer, opozicija da ima parolu „Za našu i vašu decu“ ili samo „Za vašu decu“.

  14. Do sad su krali za sebe, od sad će da kradu za svoju decu, a posle za svoju unučad.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.