Smanjivanje plate predsednika Skupštine opštine samome sebi čist populizam: Dragana Marinković SSP Topola 1Foto: Z. S. M.

 

Povodom gesta smanjivanja plate samom sebi od strane Dragana Jovanovića, predsednika Skupštne opštine Topola reagovao je tamošnji odbor Stranke slobode i pravde.

– Činjenica da je gospodin Dragan Jovanović samome sebi smanjio platu koju ima kao predsednik Skupštine Opštine Topola na nivo prosečne plate u našoj opštini (koji po zvaničnim podacima iznosi malo više od 70.000 dinara), a u isto vreme prima punu poslaničku platu je čist populizam, odnosno populistički čin jer kada to neko čuje možda lepo zvuči ali u praksi taj čin niti će povećati životni standard naših sugrađana niti će im rešiti probleme, kaže za Danas Dragana Marinković, predsednica OO SSP Topola.

S druge strane, navodi ona, gospodin Jovanović je u Topoli na vlasti punih 20 godina tako da je sebe „dovoljno obezbedio i smanjenje plate samome sebi za nekoliko desetina hiljada dinara neće oštetiti njegov budžet”.

– Mi ovde imamo realne teme i realne probleme o kojima treba da pričamo. Iz Topole i okoline ljudi masovno odlaze. Za 20 godina nije otvorena ni jedna ozbiljna fabrika niti su obezbeđena nova radna mesta. Osnovne i srednju školu upisuje sve manje dece, a ta deca nemaju besplatne udžbenike niti besplatan topli obrok, navodi ona između ostalog.

Po njenim rečima i situacija na selu je katastrofalna, kako zbog loše agrarne politike države tako i zbog malih izdvajanja iz budžeta lokalne samouprave za poljoprivredu.

– Imamo ozbiljne komunalne probleme, restrikcije vode skoro svakoga leta, nesanitarna deponija redovno gori a komunalni otpad sa seoskog područja se ne odvozi redovno, nabraja Dragana Marinković u svom obraćanju javnosti i medijima.

Kako ona ističe – ovo su samo neki od problema koje ima njihova opština a ovaj populistički čin ima za cilj upravo „stavljanje pod tepih svih ovih problema” i „skretanje pažnje sa njih”.

– Na kraju krajeva skretanje sa važnih tema je svojstveno SNS-u čiji je član gospodin Jovanović, tako da u stvari i nemamo razloga da nas bilo koji, pa i ovaj njihov čin iznenađuje, zaključuje Dragana Marinković, predsednica OO Stranke slobode i pravde Topola u svom saopštenju.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari