"Osveta kriminalaca u policiji": Marinika Tepić o ulozi Gašića u smeni dvojice inspektora 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

„‘Bratislav Gašić je životno zainteresovan za smenu Milenkovića’ – rečenica je koju je izgovorio inspektor Dušan Mitić tokom nedavnog svedočenja u predmetu „Jovanjica“. Pokazalo se da je rekao istinu. Nekoliko nedelja kasnije Gašićev šef kabineta smenio je i Milenkovića i Mitića“, ističe Marinika Tepić, potpredsednica Stranke slobode i pravde šefica Poslaničke grupe “Pravac Evropa”, povodom smene dvojice inspektora.

Smena ova dva časna i hrabra inspektora, prema njenim rečima, osveta je kriminalaca u policiji. I odluka političkog vrha policije sa idejom da zaštiti politički vrh države sprečavajući ovim smenama dalju istragu o Jovanjici, u kojoj se među optuženima nalaze pripadnici MUP, BIA i VOA, dakle državne policije, tajne službe i vojske.

Tepićeva podseća da je u svom iskazu, inspektor Mitić rekao i da je Jovanjica državni projekat i da se tužilac Drecun ponaša kao advokat Koluvije, kao i da su Milenković i on zahtevali privođenje samog Gašića za koga je dokazano da je bio u kontaktu sa Koluvijom. Kao što je govorio istinu kada je rekao da Bratislav Gašić hoće da smeni Milenkovića, tako je, kako kaže potpredsednica SSP, rekao istinu i za sve ostalo,

„Sigurna sam da smena načelnika Odeljenja za borbu protiv droga Slobodana Milenkovića 10 dana pre njegovog svedočenja za Jovanjicu u Specijalnom sudu neće uticati na ovog časnog pripadnika MUP-a Srbije. Na nama građanima Srbije koji žele Srbiju bez kriminala, narko dilera, korumpiranih policajaca i političara je da njemu i svakom časnom policajcu damo punu podršku“, poručuje Marinika Tepić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari