Četvorici uhapšenih Srba određen pritvor: Pojavio se i snimak hapšenja mladića u Kosovskoj Mitrovici (VIDEO) 1foto: Printscreen/Instagram/Zubin Potok Info

Četvorici mladića srpske nacionalnosti koji su oko ponoći uhapšeni u Severnoj Mitrovici određeno je policijsko zadržavanje od 48 sati, potvrdio je za Kosovo onlajn zamenik komandira policije Petrit Fejza.

„Uhapšeni se nalaze u stanici u Južnoj Mitrovici, njima je određeno 48 sati pritvora i čeka se dolazak tužioca koji će od njih uzeti izjave i od njega zavisi kako će kvalifikovati slučaj i dalji proces ovog predmeta“, rekao je Fejza.

On je ranije naveo za Kosovo onlajn da su „četiri odrasle osobe vređale, a zatim i napale dvojicu policajaca na šetalištu u Severnoj Mitrovici“.

Fejza je dodao da je jedan od policajaca zadobio povrede, a da su uhapšeni upućeni na lekarski pregled.

Međutim, roditelji mladića rekli su za Kosovo Online da su mladići „mučki privedeni“, te da ne znaju u kakvom su stanju.

Privedeni su R. N. (2004), L. K. (2005), V. J. (2003) i M. M. (2005).

Snimak hapšenja na društvenim mrežama

Instagram stranica Zubin Potok info, koja izveštava od dešavanjima na Kosovu, objavila je video snimak hapšenja mladića.

Kako se vidi na snimku jedan pripadnik Kosovske policije nosi duge cevi, a građani koji su ispratili događaj s okolnih zgrada vikali su policajcima da puste mladiće.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari