Snimak skidanja albanske zastavice tema na mrežama 1

Uoči najavljenog dolaska albanskog premijera Edi Rame u Beograd na sastanak Otvoreni Balkan na društvenim mrežama buru oprečnih komentara izaziva snimak na kome se vide deca kako skidaju zastavicu Albanije.

Na snimku se vide grupa dečaka, od kojih se jedan penje na ramena drugom i skida albansku zastavicu koja se nalazi pored srpske. Snimak ima veliki broj pregleda, dok su komentari na društvenim mrežama oprečni, od toga da deca nisu zaštićena od nacionalizma i da su tako počeli ratovi, do pitanja da li se srpska zastavica vijori u Prištini i Tirani.

Skupu Otvoreni Balkan o zajedničkom tržištu Srbije, Albanije i Severne Makedonije trebalo je da prisustvuje i premijer Severne Makedonije Zoran Zaev ali je on u međuvremenu podneo ostavku zbog poraza na lokalnim izborima, pa će umesto njega doći, kako se najavljuje Nikola Dimitrov.  Američka administracija podržava inicijativu Otvoreni Balkan, a zvaničnici tri države, izražavali su očekivanje da će joj se pridružiti i Crna Gora i Bosna i Hercegovina, kao i Kosovo. Poklopilo se da je za isti dan kada je najavljen i dolazak Edija Rame, u zvaničnoj poseti Beogradu i crnogorski premijer Zdravko Krivokapić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari