SNP: Vučićeve mere pisali članovi Srpske liste ili stručnjaci koji o životu na Kosovu znaju koliko i o nuklearnoj fizici 1Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Srpski narodni pokret sa Kosova je u današnjem saopštenju izneo pretpostavku da su mere za Kosovo koje je u petak predstavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić pisali članovi Srpske liste ili “stručnjaci koji o životu na Kosovu znaju koliko i o nuklearnoj fizici”.

Vučiću je SNP predložio svoje mere, kao što je premeštanje Kancelarije za Kosovo i Metohiju i njenih službenika iz Beograda na prelaze Brnjak, Jarinje i Merdare.

Predložena je i smena gradonačelnika i ostalih članova Privremenih organa, jer su “svojim činjenjem i nečinjenjem ugrozili opstanak srpskog naroda”, kao i pojedinih direktora zdravstvenih ustanova širom Kosova, pošto su “mnogo puta uskratili zdravstvenu zaštitu stanovništvu”.

Zatražene su i ostavke svih poslanika Srpske liste u kosovskom parlamentu, navodi KoSSev.

“U protekle tri godine imaju manje od tri minuta govora na sednicama Skupštine, a više od 3.000 evra mesečnih primanja”, tvrde u SNP.

Ta partija traži i pokretanje istraga protiv svih osoba koje su pomoć namenjenu Srbima na Kosovu – poljoprivredne mašine, traktore, građevinski materijal, elektronsku opremu, fakturisali po dva do tri puta većim cenama od realne.

“U većini slučajeva ta pomoć nije stigla do onih kojima je stvarno bila potrebna”, poručili su iz SNP.

Sledeća mera odnosi se na pokretanje istraga o imovini funkcionera sa Kosova širom Srbije.

Sve nelegalno stečeno oduzeti i podeliti raseljenima sa Kosova koji još žive u kolektivnim centrima i kontejnerima. Takvih ima mnogo. Najbolji pokazatelj su imovinske karte, na osnovu kojih se može zaključiti da su ti “jedini legalni predstavnici Srba na Kosovu” u međuvremenu postali milioneri, saopštio je SNP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari